19 Ocak 2016 16:26

Hrant Dink Malatya’da doğduğu evin önünde anıldı

Paylaş

Hrant Dink ölümünün 9. Yıl dönümünde Yeşilyurt ilçesine bağlı Çavuşoğlu Mahallesinde, doğduğu evin önünde anıldı. 

Malatya Barış Blok’u tarafından düzenlenen etkinliğe, CHP, HDP, EMEP, ESP il yöneticilerinin yanı sıra bazı kitle örgütü temsilcileri ve üyeleri katıldı.  

Anma etkinliğinde Barış Blok’u adına açıklama yapan Hüsamettin Kurultay, Hrant’ın katillerinden hesap sormak ve Hrantı anmak için bir araya geldiklerini belirterek “Bugün hemşerimiz HrantDink’in katledilişinin 9. yılında Hrant’ın memleketi Aspuzu’da, Malatya’da yürüdüğü ve koştuğu Boncuklu Sokak’taki evinin önünde sevgili Hrant’ı anmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kanlı ve acılı tarih ve bu tarihi yaratan geleneklerle yüzleşmek, arınmak, dönüşmek, demokratikleşmek, ve yeni cinayetlere ‘bir daha asla” diyebilmek için Hrant Dink cinayetinin aydınlatılması gerekiyor. Hrant Dink cinayeti aydınlatılsaydı barış elçisi, Tahir Elçi cinayeti olmayacaktı...Unutmamak gerekir ki failler aynıdır” dedi. 

Hrant Dink’in katledilmesinin bu topraklarda hoş görünün, birlikte yaşama kültürünün ne kadar zedelendiğini gösteren önemli örneklerden birisi olduğunu vurgulayan Kiraz, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Hrant Dink’i unutturmamak için mücadele eden arkadaşlara da ayrı ayrı  teşekkür ediyorum ve HrantDink’i ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyorum.”

Kiraz’dan sonra konuşan HDP Malatya İl Başkanı Hasan Şahin ise, Hrant Dink’in farklı bir renk olduğunu ifade ederek “Cumhuriyet tarihinin başlarından sonlarına kadar, bu ülkede barış isteyen birçok insan, karanlık güçler tarafından maalesef  aramızdan alındı. Hrant Dink, bu ülkenin farklı, doğru bir rengiydi, ama bu ülkede renklere, farklılıklara tahammül edemeyenlerin bir kaygısı vardı.  Bu ülkede barış, halkların kardeşliğini isteyen ve bu ülkede yaşanan acılarla yüzleşmeyi  isteyen Hrant, maalesef bu düşüncelerinin kurbanı oldu" dedi.

EMEP Malatya İl Başkanı Kemal Gültekin ise, “Yıllardır bu ülkede barış güvercinleri , yargısız infazlarla katledildiler. Bunlardan bir tanesi de Hrant  Dink’ti, bugün onun şahsı ile burada toplanmış bulunuyoruz. Halkımız barış isteyen herkesi sahiplenmelidir, Hrant’ı anarken şunu ifade etmek gerekiyor, Ermenilerin, Kürtlerin, Alevilerin, Çerkeslerin , Arapların bu topraklarda gözü var, ama bu toprakları alıp gitmek için değil, bu toprakların zenginliklerine ortak oldukları halde, bu toprakların bir parçası oldukları halde, bu toprakları alıp gitmek onu sömürmek için değil, hayatlarını kaybettiklerinde bu topraklarda gömüle bilmek için gözleri var” dedi.(Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da öğrencilerden Barış için Akademisyenlere destek

SONRAKİ HABER

'Türk ordusu Cerablus’a girdi' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...