19 Ocak 2016 14:12

Selahattin Demirtaş, Fadime Ana’yı ziyaret etti

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Milletvekilleri Garo Paylan ve İdris Baluken 20 yıl önce, 8 ocak günü polis tarafından katledilen gazetemiz muhabiri Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe’yi ziyaret etti. 

Metin’in annesi Fadime Ana, basın mensuplarına ‘İnsanları öldürüyorlar.’diye seslendi. 

Diyarbakır ve Ankara patlamasında ölenleri hatırlatan Göktepe, Demirtaş’a Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kasdederek ‘Bu adam nasıl başımızdan gidecek?” diye sordu. Demirtaş ise Fadime Ana’ya ‘Gider, gider. Seçimler var daha, umudu kesmemeliyiz. Halkımız birlik, beraberlik içinde olursa her şey düzelir’ karşılığını verdi. 

Demirtaş’ın ziyaretinden memnun olan Fadime Göktepe, ‘Çocuklarımıza iş istiyoruz, ben böyle kötü şeylerin olmasını istemiyorum ama barış olsun istiyorum. Diyarbakır’daki insanlara yazık değil mi?’ diye veryansın etti. 

MÜCADELE EDİLİNCE BAŞARILI OLABİLECEĞİNİ GÖSTERDİ

Ziyarette konuşan Selahattin Demirtaş, Metin Göktepe anmalarına genel olarak katıldığını ancak bu senekine katılamadığı için Fadime Ana’yı ilk defa evinde ziyaret ettiğini belirtti, Demirtaş, Türkiye’de gazeteci cinayetlerinde Fadime Ana’nın sembol bir isim olduğunu ifade etti. Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti: ‘Türkiye’de gazeteci cinayetleri sadece Metin Göktepe ile sınırlı değil ama özellikle Fadime Ana’nın mücadelesi, sembol isim haline gelmesi önemli. Çünkü ilk defa bir gazetecinin faillerinin yargılanmasına vesile oldu. Mücadele edilince başarılı olabileceğini gösterdi, çok dik durdu. Sadece kendi oğlu için değil, evladını kaybeden herkes için sembol bir yürek oldu, eli öpülesi bir anne olarak bütün annelerin ortak acısını yüreğinde hissettiğini gösterdi, onun için çok değerli.’

‘O günden bugüne Türkiye’de gazeteciler özgür mü oldu, hayır’ diyen Selahattin Demirtaş, halen tutuklu olan, işten atılan, yargılanan ve işten atılan gazetecilerin var olduğunu vurgulayarak yoldaşlarının Metin Göktepe’nin geride bıraktığı fotoğraf makinesini devraldığını, mücadeleyi sürdürdüklerini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dokuz yılda Hrant Dink’ten Tahir Elçi’ye geldik

SONRAKİ HABER

Hrant son olmadı, katliamlar devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...