19 Ocak 2016 11:35

İzmir'de akademisyenlere destek açıklaması

İzmir'de DİSK, KESK TMMOB ve İzmir Barosu Çağdaş Avukatlar Grubu üyeleri, “Bu suça ortak olmayacağız” diyen akademisyenlere destek olmak için basın açıklaması yaptı. İzmir Bornova Anadolu Lisesi mezunları da akademisyenlere destek verdi.

Paylaş

İzmir'de DİSK, KESK TMMOB ve İzmir Barosu Çağdaş Avukatlar Grubu üyeleri, “Bu suça ortak olmayacağız” diyen 1128 akademisyene yapılan saldırıyı protesto etmek ve yanlarında olduklarını ifade etmek için Bayraklı Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. “Barış kazanacak” yazılı pankartın arkasında toplanan kitle adına basın açıklamasını Avukat Yakup Gül yaptı. Bölgede uzun süredir devam eden savaşa karşı 1128 akademisyenin yayınladığı bildiriden dolayı siyasi iradenin ve mafya liderlerinin linç kampanyası başlattığını söyleyen Gül, farklı düşünceyi ifade edenlerin adli ve idari soruşturmalar ile bastırılmaya çalışıldığını belirtti. Şiddet çağrısı içermeyen her türlü düşüncenin açıklanmasının anayasal hak olduğunun altını çizen Gül, “Anayasayı uygulama görevi olanlar anayasal hakları da sağlamak zorundadırlar. Bu itibarla açılan idari ve adli soruşturmalar tümü ile anayasa ve uluslararası sözleşmelerle kişilere tanınan hakların ihlali anlamını taşımaktadır. Yani yok hükmündedir” dedi. Şiddet çağrısı içermeyen düşüncelerin ifade edilmesini özgürlük ve hak olarak gördüklerini ifade eden Gül, “Akademisyenler üzerinden topluma mesaj verme anlamı taşıyan soruşturmaların derhal geri çekilmesini talep ediyoruz” dedi.

BAL BARIŞ İSTİYOR

İzmir Bornova Anadolu Lisesi mezunları da (BAL) akademisyenlere destek verdi. Mezunlar olarak sesimizi Barış için yükseltiyoruz. BAL tarafından yapın açıklamada, “Akademisyenler ile başlayıp birçok meslek grubundan ve farklı kesimlerden gelen barış taleplerini duyuyor ve aşağıdaki metin ile biz de farklı dönemlerden mezun, farklı meslek gruplarına mensup ve olanlara sessiz kalmak istemeyen İzmir Bornova Anadolu Lisesi mezunları olarak sesimizi Barış için yükseltiyoruz” dendi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Öğretmenlerden akademisyenlere destek

SONRAKİ HABER

Kardeşçe yaşayalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...