19 Ocak 2016 06:29

Whatsapp artık tamamen ücretsiz

Mobil mesajlaşma uygulaması Whatsapp, ‘ücretli mi ücretsiz mi’ tartışmasına bir son veriyor. Yıllardır işlerliği tartışma konusu olan yıllık ücretlendirme modeli kaldırılıyor.

Paylaş

Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen DLD konferansına katılan Whatsapp’ın kurucusu Jan Koum, önümüzdeki haftalarda 1 dolarlık yıllık ücret uygulamasını kaldıracaklarını duyurdu. İlk yıl için ücretsiz kullanım sunan Whatsapp, bugüne kadar kaç kişiyi ücretlendirdi bilinmez ama artık böyle bir ihtimalin varlığından dahi söz edilemeyecek.

Jan Koum herkesin bu ödemeyi yapamayacağına dikkat çekiyor ve farklı gelir modellerini kullanacaklarını paylaşıyor. Koum, Whatsapp’ın markalar/şirketler üzerinden gelir elde etme yolunu deneyeceklerinin de sinyallerini veriyor.

WHATSAPP – MESSENGER REKABETİ

Aylık 900 milyon aktif kullanıcıyı aşan Whatsapp, aylık 800 milyon aktif kulllanıcıya ulaşan Facebook Messenger tarafından yakından takip ediliyor. Messenger’ın üye kaydında Facebook hesabı zorunluluğunu kaldırması Whatsapp’ı ikinciliğe düşürebilir ve Koum bu durumu görmeyi pek istemiyor gibi ama Whatsapp’ın da Facebook çatısı altında yer aldığını unutmamak gerekiyor.

Şu anda Messenger’ın bir platform olarak genişlediğini görüyoruz. Whatsapp ise iletişim tarafına odaklanmayı sürdürüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Twitter çöktü, siteye erişilemedi

SONRAKİ HABER

Dünyanın en yaşlı erkeği öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...