19 Ocak 2016 06:10

Jandarma karakoluna çığ düştü, 1 asker yaralandı

Erzurum'un Palandöken kayak tesislerindeki jandarma karakoluna çığ düştü. Can kaybının yaşanmadığı olayda bir asker hafif şekilde yaralandı.

Paylaş

Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipi Erzurum'da çığa neden oldu. Palandöken'e gelen yerli ve yabancı turistlerin güvenliğini sağlamak için 2 bin 200 rakımına konuşlandırılan jandarma karakolunun yanındaki tek katlı kafeteryanın üzerine saat 23.30 sıralarında çığ düştü.

Nöbet kulübesinde yaralanan bir asker, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri tarafından olay yerinden alınarak ambulansla, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki merkez Palandöken ilçesindeki Mareşal Çakmak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Hafif şekilde yaralanan askerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri olay yerine gelen Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ile bölgede başka yaralıların olabileceği ihtimali üzerine arama yaptı. Çığın düştüğü yer ve çatısında hasar oluşan kafeterya yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen ekipler tarafından didik didik arandı. Başka yaralının olmadığı anlaşılınca ikinci bir çığın gelebileceği ihtimali üzerine bölge boşaltıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da okul inşaatında toprak kayması: 7 bina boşaltıldı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da iç ve dış hatlarda 233 uçak seferi iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...