18 Ocak 2016 15:00

Dokuz Eylül’den akademisyenlere destek açıklaması

Paylaş

Basın açıklaması yapan DEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, barış isteyen meslektaşlarının cezalandırılmasını akademik özgürlüğe darbe olarak gördüklerini açıkladılar.

DEÜNİDER (Dokuz Eylül Öğretim Elemanları Derneği) 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' kampanyasına imza veren öğretim üyelerinin yönelik baskı, itibarsızlaştırma ve hedef gösterilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Hastane bahçesinde yapılan açıklamada basın metnini okuyan Dernek Yöneticisi Prof. Dr. Türkan Günay, süreci kaygı ve üzüntüyle izlediklerini belirterek ifade özgürlüğü olmadan demokrasinin olmayacağını vurguladı.

Fikir ifade edenlerin cezalandırılmasının otoritenin bir niteliği olduğunu da dile getiren Günay "Akademisyenlerin ülke sorunları ile ilgili dile getirdikleri görüşlerin siyasi irade tarafından cezalandırılmaya çalışılması, akademik özgürlüklere darbedir. Böyle darbeler her şeyden önce toplumsal gelişmeyi durdurur" dedi.

Siyasi otoriteden, YÖK'ten ve Rektörlerden Akademisyenlerin görüşlerini ifade etmiş olmasından dolayı cezalandırılmamalarını, hedef gösterilmemelerini isteyen Günay can güvenliklerine, çalışma ilişkilerine ve İş güvencelerine dair tehditlerin de kaldırılmasını talep etti.  Günay ayrıca DEÜ Rektörlüğü'nden de ifade özgürlüğünü savunan açıklama yapmasını beklediklerini de açıkladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yurtta Ve Dünyada Barış İçin Rehberler akademinin yanında

SONRAKİ HABER

Barış İçin Psikologlar ve Psikolojik Danışmanlar: Biz de bu suça ortak olmayacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa