14 Nisan 2012 05:59

İran ile Nükleer Müzakere öncesi gizli görüşme

İSTANBUL’da basına kapalı olarak gerçekleştirilecek İran ile Nükleer Müzakere toplantısı için Türkiye’ye gelen İran’ın Nükleer Başmüzakerecisi Said Celili ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu müzakereler öncesi Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde gizli görüşme yaptı.İstanbul Lütfi

İran ile Nükleer Müzakere öncesi gizli görüşme
Paylaş

İSTANBUL’da basına kapalı olarak gerçekleştirilecek İran ile Nükleer Müzakere toplantısı için Türkiye’ye gelen İran’ın Nükleer Başmüzakerecisi Said Celili ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu müzakereler öncesi Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde gizli görüşme yaptı.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde, İran ile Nükleer müzakere ile P5+1 olarak bilinen, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi; Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile artı Almanya'nın katıldığı toplantı gerçekleştirilecek. Müzakereleri P5+1 adına Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İran adına da Nükleer Başmüzakereci Said Celili yürütecek.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmeye ilişkin bir açıklama yapılmadı. Toplantı için ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Wendy Sherman, Almanya'dan Hans Dieter Lucas, Avrupa Birliği adına Helga Schmit ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riabekov İstanbul’a geldi. Toplantı için İstanbul’a gelen İran’ın Nükleer Başmüzakerecisi Said Celili ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun müzakereler öncesi Beşiktaş’ta bulanan Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde görüşme yaptığı bildirildi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen Davutoğlu ile Celili görüşmesi bir saat sürerken konu hakkında basına hiçbir açıklama yapılmadı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da iş kazası: 1 ölü, 4 yaralı

SONRAKİ HABER

Kentsel dönüşüme karşı birlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...