18 Ocak 2016 11:34

‘Geçen 100 günde ölenlerin sayısı bile netleştirilmedi’

Paylaş

10 Ekim Dayanışması tarafından Ankara Katliamı’nın 100. günü nedeniyle yayınlanan açıklamada, aradan geçen zamana rağmen katliamda yaşamını yitirenlerin sayısının bile netleştirilemediği belirtildi. Katliamda yakınlarını kaybedenler ve yaralananların sorunlarına da değinilen açıklamada, ailelerin dernekleşme sürecine girdiği hatırlatıldı.

10 Ekim Dayanışması, “Türkiye’nin başkentinde, canlı yayında gerçekleşen katliamda yaşamını yitiren ve yaralananların sayıları henüz kesinleştirilmedi. Adli tıbbın kayıtlarına girmeden illerine gönderilen cenazeler olduğu ve hayatını kaybedenlerin sayısının 105’den fazla olabileceği bilgisi güncelliğini koruyor.” dedi. Açıklamada yaşanan bu çelişkinin ortadan kaldırılması ve kayıp yakınları ile yaralılara ulaşmak için bilgi edinme özgürlüğü kapsamındaki başvuruların da sonuçsuz kaldığı da belirtili.

Yaralıların tümünün nerede ve nasıl sağlık hizmeti aldığına dair veri tabanı oluşturulamadığı için kontrol, ameliyat gibi sebeplerle Ankara’ya gelip giden yaralıların takibinin yapılamadığı kaydedilen açıklamada, “Yaşadıkları şehirlerde tedavi gören yaralıların ihtiyaçları bilinemiyor. SGK’nın resmi genelgesine karşın, eczanelerden terör mağduru statüsüyle ücretsiz ilaç alımı konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Geçici veya kalıcı engellilik durumu ile karşı karşıya olan yaralıların rehabilitasyon hizmetleri planlanmadığı gibi, gerekli cihazların temini konusunda da sıkıntılar yaşanıyor” denildi.

Yaralıların geçici veya kalıcı iş göremezlik durumu ve uzun soluklu sağlık harcamalarının dar gelirli aileleri zorladığı vurgulanan açıklamada, katliam sonrasında geniş kapsamlı bir kampanya yapılamadığı ifade edilerek katliamdan doğrudan etkilenenlerin ekonomik sorunlarının ortadan kaldırılması için acil bir dizi önlem alınması gerektiğine dikkat çekildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fabrikalarda ek zam sesleri

SONRAKİ HABER

Metal işçisini bölmeye çalışmayın şalteri atıverir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...