18 Ocak 2016 09:54

Antalya Büyükşehir'de skandal: İsimsiz ihbarla memurluktan attılar

Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi isimsiz bir ihbar mektubuna dayanarak, aynı zamanda Tüm-Bel Sen Antalya Şube Başkanı olan İlhan Karakurt’u memurluktan attı. Memurluktan atmayı, Karakurt’un daha önce Türkiye’yi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde mahkum ettirdiği bir cezaya dayandıran belediye, yasaları da hiçe saydı.

1995 yılında öğretmenlik yaparken gözaltına alınan Karakurt, DGM’de yargılanarak ceza almıştı. AKP’nin, 28 Şubat döneminde memurluktan atılanların geri dönmesi için çıkardığı yasanın ardından mahkemeye başvurarak memnu haklarını geri alan ve memuriyete geri dönmesine karar verilen Karakurt, Antalya Büyükşehir Belediyesine memur olarak atanmıştı.

Kararın geçen hafta posta yoluyla kendisine gönderildiğini ve eline yeni ulaştığını dile getiren Karakurt, belediye yönetiminin yasaları hiçe sayarak görevine son verdiğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da kendisi gibi DGM’de yargılandığını ve ceza aldığını yine kendisinin yararlandığı yasadan faydayanarak memnu haklarını geri aldığını hatırlatan Karakurt, “Bu işten atma Erdoğan’a kadar uzanacak. Tahminimce Belediye Başkanı, Erdoğan’ı çok kızdıracak” diye konuştu.

Sendika olarak  belediyenin yaptığı baskılara, hukuksuzluklara karşı çıktıkları için memuriyetten atıldığını ifade eden Karakurt, “Sürgünlere, taşeron uygulamalarına, hukuksuzluklara karşı çıktık.Birçok dava kazandık. Birçok uygulamayı engelledik. Bu yüzden işten atıldık. Bu sadece buraya özgü değil. 2016’de devlet memurları yasasını değiştirmeyi planlayanlar her yerde aynı şeyi yapıyorlar. Cezalarla, sürgünlerle beni yıldıramayanlar şimdi işten atmayı tercih ettiler ama mücadelemiz devam edecek“ diye konuştu. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Faik Bulut, 'Tarihten bugüne Kürt diplomasisi'ni anlattı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır uçağındaki silahların sırrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...