18 Ocak 2016 07:49

Cizre'de bir yurttaş daha öldürüldü

Sokağa çıkma yasağı uygulamalarının sürdüğü Cizre'de dün geceden beri saldırıların yoğunlaştığı Sur Mahallesi'nde bir yurttaş daha öldürüldü. Yurttaşların ihtiyaçlarını giderdiği açık olan 2 market de dün devlet güçlerince kapatıldı.

Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasakları ve saldırılar 36'ncı gününde tüm şiddetiyle devam ediyor. Gece saatlerinde Sur ve Cudi mahallelerinde yoğunlaşan saldırılar yoğunlaşarak devam ediyor. Her iki mahalleyi tepeden gören Cahferi Sadık Tepesi'ne konuşlanan paletli tanklar ve zırhlı araçlardan ateş ediliyor. Tank mermisi ve bomba atarların isabet ettiği bazı evlerde de yangın çıktı. 

HAVAN ATIŞLARI DEVAM EDİYOR
Köylerden de ilçe merkezine yönelik havan atışları devam ediyor. Havan atışlarında şimdiye kadar çok sayıda ev ve işyeri isabet alarak hasar gördü. Dün atılan havan mermisinin isabet ettiği bir evde biri çocuk 3 kişi yaralanmış, hastaneye yetiştirilmeye çalışılan 10 yaşındaki Hayrettin Şınık yaşamını yitirmişti. 

1 YURTTAŞ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ
Aralıksız süren saldırılar sonucu dün gece Sur Mahallesi'nde Mehmet Rıdvan Kaymaz adlı yurttaş yaşamını yitirdi. Kafasına isabet eden kurşunla yaşamını yitiren Kaçmaz'ın cenazesi saldırılar yüzünden halen mahallede bekletiliyor. 

Sur ve Cudi mahallelerine yönelik ağır saldırılar aralıksız devam ederken, yasağın başından beri ilçe merkezinde açık olan ve yurttaşların acil ihtiyaçlarını karşıladığı 2 market ve bir fırın da polisler tarafından kapatıldı. Halkın tepki göstermesi üzerine 2 marketin sadece saat 08.00-12.00 arası açık tutulacağını belirtildi. 

Cizre Belediyesi'nin girişimi sonucu gönderilen gıda kamyonlarına da halen izin verilmezken yurttaşlar gıda bulmakta zorlanıyor. Kente bulunan çoğu fırının da un ve yakacak stoku bitmiş durumda.

'HALKIMIZI CEZALANDIRMAK İSTİYORLAR'
Saldırıları ve direnişi değerlendiren Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç, direnişi kıramayan devletin tank ve toplarla sivilleri katlettiğini ifade etti. Yapılan tüm anti propaganda ve algı operasyonlarına rağmen Cizre halkının evlerini terk etmediğini vurgulayan Tunç, saldırı, abluka ve gıda ambargosuyla halkın zorla göçe zorlandığını dile getirdi. Saldırıların yoğunlaştığını belirten Tunç, devletin Cizre'de katliamlarını arttırdığını ifade etti ve "Tüm Kürdistan halkı buna karşı ayağa kalkmalıdır. Cizre halkının direnişine destek vermeli ve bulunduğu her yerde eyleme geçmelidir" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Silopi'deki sokağa çıkma yasağı gündüz kalktı, akşamları sürecek

SONRAKİ HABER

Cizre'de bir çocuk daha ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...