17 Ocak 2016 17:32

Emek Gençliği'nden 'Ayşe Berrin' açıklaması: Sınavlar kalksın hayat bize kalsın

Paylaş

Bursa'da 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Ayşe Berrin'in TEOG sınavında istediği puanı alamadığı için intihar etmesine ilişkin bir açıklama yapan Emek Gençliği, "Sınavları kaldıracağız" diyen AKP'nin sınavları daha da artırdığını ve her yıl sınav dönemlerini öğrenciler için travmatik bir dönem haline getirdiğini belirtti. "Bu eğitim sistemi, okuyabilmek için çalıştığı inşaattan düşüp ölen, girdiği sınav sonrası kalp krizi geçiren, sınav stesi yüzünden intihar eden arkadaşlarımızın haberlerinden başka bir şey sunamamıştır gençliğe" denilen açıklamada laik, parasız, sınavsız eğitim talepleri dile getirildi.

Emek Gençliği'nin açıklaması şöyle:

"Mevcut eğitim sistemi defa kez değiştirilmesine rağmen hala biz gençlerin esas sorunlarına bir çözüm bulamamıştır. 4+4+4 ile son halini alan eğitim sistemi, kar ve rant hırsının eğitimin her alanına nüfuz etmesi, Binlerce öğrencinin istemediği okullarda eğitim görmek zorunda bırakılması, Öğrencilerin dindar-kindar nesil planına uygun bir eğitime zorlanması olarak kendini göstermiştir. Sınavları kaldıracağız diye yola çıkan AKP hükümetinin bugünkü reçetesi sınavları çoğaltmak olmuş, dahası sınav dönemlerini her yıl binlerce öğrenci için travmatik bir dönem haline getirmiştir.

Bu eğitim sistemi, okuyabilmek için çalıştığı inşaattan düşüp ölen, girdiği sınav sonrası kalp krizi geçiren, sınav stesi yüzünden intihar eden arkadaşlarımızın haberlerinden başka bir şey sunamamıştır gençliğe. Bursa’da 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Ayşe Berrin’in TEOG sınavında istediği başarıyı sağlayamadığı için intihar etmesi bize bunu bir kez daha göstermiştir.

Geleceğimizi birkaç saatlik sınavlarla belirleyen, bizlere işsizlik ve geleceksizlikten başka bir şey vaad etmeyen bu eğitim sistemi bir arkadaşımızın daha katili olmuştur. Ayşe Berrin’in ölümü, daha önce de üniversite sınavları sonrası duyduğumuz intihar haberlerinin bir devamı olarak karşımızdadır. Fakat bu kez yaşanan, bu rekabete dayalı eğitim sistemin bizi sürüklediği gelecek kaygısının ortaokul sıralarına kadar düştüğünün göstergesidir.

Yaşam koşullarının giderek daha da zorlaşması ve hayatın acımasızlığıyla ortaokul sıralarında tanışılıyor olması Ayşe Berrin’in ölümüne neden olmuştur. Eşitlikten nasibini alamamış, çocuk yaşta bizi rakebete sürükleyen bu eğitim sistemi ortadan kalkmadan ölümlerin son bulmayacağı da aşikardır.

Emek Gençliği olarak tüm gençliği; Ayşe Berrin’i 13 yaşında öldüren, ülkemizde üniversiteli işsizler ordusu yaratan bu eğitim sistemine karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Laik, parasız ve sınavsız bir eğitim için, Ayşe Berrin’in katillerinden hesap sormak için, geleceğimiz için örgütlenelim!

Laik, Parasız, Bilimsel, Demokratik Eğitim İstiyoruz!

Sınav Kalksın, Hayat Bize Kalsın!" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydınlar, 'Barış istiyoruz' diyerek kendilerini ihbar edecek

SONRAKİ HABER

İstanbul'da yarın okullar tatil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...