17 Ocak 2016 09:03

Foucault'un sözlerini paylaşan öğretmene sürgün

Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, sosyolog Michel Foucault'ya ait, "Hapishanelerin, fabrikalara, okullara, kışlalara, hastanelere ve bütün bunların da hapishanelere benzemesi şaşırtıcı değil mi?" sözlerini paylaşan öğretmen arkadaşını tehdit eden okulun müdür yardımcısına tepki gösteren Felsefe öğretmeni Gülden Çöme, sürgün edildi.

Paylaş

Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan Esra Yılmaz'ın, geçtiğimiz hafta Whatsapp profilindeki durum bilgisinde sosyolog Michel Foucault'a ait, "Hapishanelerin, fabrikalara, okullara, kışlalara, hastanelere ve bütün bunların da hapishanelere benzemesi şaşırtıcı değil mi?" sözleri paylaşması üzerine, Esra öğretmeni tehdit eden müdür yardımcısına tepki gösteren Felsefe öğretmeni Gülden Çöme, sürgün edildi. 

Foucault'ya ait sözlerin Yılmaz'a ait olduğunu zanneden okulun müdür yardımcısı Fatih Yıldız, Yılmaz'ın okulda kurulan turnike sistemini eleştirdiğini düşünerek, öğretmeni, "Benim vatanıma, milletime, bayrağıma çomak sokan olursa o kırılır" sözleriyle tehdit etti. 

Tehdidin ardından Whatsapp grubundan ayrılan Esra öğretmene destek olan 4 arkadaşı da grubu terk etti. 5 öğretmen hakkında tutanak tutarak sorguya çeken müdür yardımcısı Yıldız, tartışmalar sonrasında felsefe öğretmeni Gülden Çöme'yi Gültepe Erkek İmam Hatip Lisesi'ne sürgün etti. Çöme'nin şikayetçi olması üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü okulda yaşananları ortaya çıkarmak için müfettiş görevlendirdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tayvan’da seçimi bağımsızlık yanlıları kazandı

SONRAKİ HABER

AKP Suriye’de kaybettiği için çılgınlık yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...