17 Ocak 2016 08:05

Suriye'de IŞİD katliamı: 300 sivil öldürüldü

Paylaş

Suriye Hükümeti, IŞİD’in ülkenin kuzeydoğusundaki Deyrizor kentinde katliam yaptığını duyurdu. Katliamda 300 sivilin öldürüldüğü açıklandı. Hükümet karşıtı bir grup olan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü de, IŞİD’in ele geçirdiği el Baghaliyeh mahallesinde aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 400 sivili kaçırdığını duyurdu.

Katliam haberini Suriye resmi haber ajansı SANA duyurdu. SANA’ya göre önceki gün, gün boyunca düzenlenen saldırılarda öldürülen 300 sivilin büyük kısmının yaşlılar, kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. 

Fransız Haber Ajansı AFP’nin haberine göre ise; Suriye İnsan Hakları, IŞİD’in Deyrizor’un kuzeyindeki Baghaliyeh mahallesini ele geçirdiğini ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 400 sivili kaçırdığını açıkladı.Örgüt Direktörü Rami Abdülrahman, kaçırılanların tümünün Sünni olduğunu ileri sürdü. Abdülrahman kadın, çocuk ve Suriye hükümeti yanlısı savaşçıların ailelerinin IŞİD kontrolündeki başka alanlara naklediğini de sözlerine ekledi.

İzleme Örgütü, katliamda öldürülenlerin yaklaşık 80’inin asker ve Şam rejimi yanlısı milisler; geri kalanının ise siviller olduğunu duyurdu. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, katliam kurbanlarının çoğunun vurularak ya da başları kesilerek öldürüldüğü bilgisi de paylaştı.

Suriye’deki katliamın, Rusya’nın bölgeye uçaklarla yardım göndermesinden bir gün sonra yaşandığına dikkat çekiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İran'a yönelik uluslararası yaptırımlar kalktı; tekeller Tahran’ın yolunu tuttu

SONRAKİ HABER

Ataması yapılmayan kimya öğretmenleri atama bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...