16 Ocak 2016 18:38

Vurulduğu yerden alınamayan yaralı çocuk için AİHM'e başvuru

Paylaş

Cizre'de devlet güçlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan ancak ambulansın mahalleye girişine izin verilmediği için müdahale edilemeyen 16 yaşındaki H.P'nin hastaneye kaldırılması için AİHM'e başvuru yapıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün akşam Nur Mahallesi'nde yaralanan ve dünden beri yaralandığı mahalleden alınamayan 16 yaşındaki H.P'nin alınması için AİHM'E başvuru yapıldı. Dün akşamdan beri mahallede yaralı halde bulunan ve sağlık durumu giderek ağırlaşan H.P'nin hastaneye kaldırılması için HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve ailesi birçok defa Cizre Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak ambulansın yaralıyı almasına izin verilmesini istedi. Ancak devlet yetkilileri, "bölgede çatışma var" diyerek ambulansın mahalleye girişine izin vermiyor. 

AİLE AİHM'E BAŞVURDU

Nur Mahallesi'nde 2 gündür yaralı halde bekleyen H.P'nin mahalleden alınması için ambulansa izin verilmezken, yaralı çocuğu hastaneye kaldırmaya çalışan yurttaşlara da ateş açıldığı belirtildi. H.P'nin acil bir şekilde hastaneye kaldırılması için ailesi adına Avukat Nuray Özdoğan bir dilekçe ile AİHM'e başvuru yaptı. H.P'nin sağlık ve yaşam hakkının engellendiği için acil olarak yasağın kaldırılması gerektiğinin vurgulandığı dilekçede, AİHM'den H.P'nin hastaneye kaldırılması için acil karar verilmesi talebinde bulunuldu. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Elektrikleri kesilen mahalleli lastik yakarak yolu trafiğe kapattı

SONRAKİ HABER

Merkel: Türkiye’nin AB üyeliği için gidilmesi gereken çok uzun bir yol var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...