16 Ocak 2016 17:42

Çankırı'da Gelal çorap fabrikasında 100'e yakın işçi kimyasal gazdan zehirlenerek hastaneye kaldırdı

Çankırı'da fabrikada sızan kimyasal maddeden etkilenen yaklaşık 100 işçi hastaneye kaldırıldı

Paylaş

Çankırı'da bulunan Gelal çorap fabrikasında sızan kimyasal maddeden etkilenip bayılan yaklaşık 100 işçi hastaneye kaldırıldı. 15 işçinin durumunun ciddi olduğu bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre; Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde bulunan Gelal çorap fabrikasının akşam vardiyasında çalışan işçilerin bazıları kimyasal madde sızıntısı nedeniyle baygınlık geçirdi. Gazın kısa sürede çevreye yayılması üzerine işçiler durumu sağlık ekiplerine bildirildi. Çankırı merkez ve çevre ilçelerden gelen ambulanslarla gazdan etkilenen yaklaşık 100 kişi hastanelere sevk edildi.

Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılan 15 işçinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. 

Yerel gazete Çankırı Postası’nın haberine göre  Gelal çorap fabrikasında çalışan 90 işçi havalandırma borusundan sızan gazdan zehirlendi.Fabrika içerisine sızan gazın yan tarafta bulunan mobilya fabrikasından çıktığı iddialar arasında yer alıyor. AFAD ekipleri olay yeri inceleme için fabrika civarını boşalttıkları ve kimyasal gaz sızıntısının yaşandığı iddia edilen mobilya fabrikasına girmek için hazırlık yaptıkları bildirildi.

Gaz sızıntısının halen sürdüğü ve  Şabanözü ilçesinde gaz kokusunun kapladığı edinilen bilgiler arasında yer almakta.

İHMALSAYIYI ARTIRDI

Öte yandan olayda zehirlenen işçilerin sayısının çokluğu bir diğer ayrıntıyı da gün yüzüne çıkarttı. Saat 16.00 sıralarında akşam vardiyasına gelen işçilerden bir kaçı baş ağrısı ve mide bulantısı rahatsızlığı hissederek hava almak için fabrika dışına çıkarak ayran içti. Olayın ciddiyeti sızıntı başladıktan iki buçuk saat sonra farkına varılabildi. Saatler ilerledikçe rahatsızlananların sayısı hızla artınca saat: 18.30'u gösterdiğinde 112 acil ekiplerine ihbarda bulunuldu. Zehirlenen işçilerin sayısı çok olduğundan çoğu kişi hastaneye özel araçları ile kaldırıldı. (HABER MERKEZİ)

Patron şampiyonlar liginde, işçileri kümede

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, Medicana Sivasspor'dan 3 puanı 3 golle aldı

SONRAKİ HABER

Barış isteyen fotoğrafçılardan akademisyenlere destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...