16 Ocak 2016 15:30

İzmir’de Alevilerin açlık grevi AKSEV Cemevi’nde devam ediyor

Paylaş

Bölge illerinde yaşanan savaşa ve ölümlere karşı ses vermek amacıyla Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen açlık grevleri İzmir’in değişik ilçelerinde dönüşümlü olarak devam ediyor. 

Narlıdere Cemevi’nde başlatılan açlık grevi, Asarlık Cemevi’nden sonra AKSEV Cemevi’nde dönüşümlü olarak sürdürülüyor. Cemevi’nde yapılan açıklamaya, Narlıdere Cemevi, Alevi-Yol Kültür Dernekleri, Eskişehirliler derneği temsilcileri de katıldı.

AKSEV Cemevi Başkanı Zihni Çabuk, bölgedeki sivil ölümlerine dikkat çekerek, “Türkiye’de ve dünya devam eden mazlum halklara yapılan saldırılardan dolayı bu nöbeti onurla ve gururla devralmayı kabul ettik. Şiarımız ‘Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin’dir. Nerde bir haksızlık, bir zulüm varsa daima mazlumun yanında olacağız” dedi. Açıklamaya katılan Narlıdere Cemevi Başkanı Mustafa Aslan ise, “Biz bu topraklara barış gelsin istiyoruz. Aşure de nohut ve üzüm nasıl kendini bozmadan tadını veriyorsa aynı şekilde herkesin kendi rengiyle, kokusuyla, diliyle yaşamasını istiyoruz” dedi. Açlık grevini devretmeye gelen Alevi-Yol Kültür dernekleri Genel Başkanı Deniz Yıldırım’da, “Alevi toplumu hiçbir zaman ezileni görmemezlik yapmadı. Yaşanan bu katliama ses çıkarmamak mümkün değil. Var olan bir katliam var ve buna ses çıkartmak için illa Alevi olmak gerekmiyor” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da emek ve meslek örgütlerinden akademisyenlere destek

SONRAKİ HABER

Öğrenci toplulukları ve temsilcilikleri barışı, hocalarını savunuyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...