16 Ocak 2016 13:33

1. Kısa Film Kolektifi heyecanı başlıyor

Paylaş

Yıl içinde çeşitli festivallerde gösterilen kısa filmleri kaçıranlar 16-17 Ocak arasında Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan "1. Kısa Film Kolektifi" gösterimlerini takip edebilir. 

Kısa film sever amatör ve profesyonellerin farklı zaman ve organizasyonlarda yer alan kısa filmlerini, aynı programda izleme imkânı sunacak olan 1. Kısa Film Kolektifi, bu senenin ilk gösterimini ücretsiz oalrak 16-17 Ocak’ta Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 

İki gün sürecek organizasyonda; 11. Akbank Kısa Film Festivali, İFSAK Ulusal 21. Kısa Film Festivali, İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali, 10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali ve 9. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali ile Hisar Kısa Film'15', Başka Sinema ve Canlandıranlar Yetenek Kampı'ndan seçkiler yer alacak.

Kısa filmleri izleyiciyle ücretsiz buluşturacak etkinlikte ayrıca Hilmi Etikan'ın yönettiği "Kısa Filmin Tarihi (1967-2006)" isimli belgeselin gösterimi ve Ödül Alan Filmler Seansı da yapılacak.

KOLEKTİF MUHABBET

Birbirinden çarpıcı kısa filmlerin seyirciyle buluşacağı program, “Kolektif Muhabbet” bölümü ile daha da renklenecek. Rıza Kıraç moderatörlüğünde kısa film yönetmenleriyle ve Canlandıranlar Derneği moderatörlüğünde, canlandırma filmlerin yönetmenleriyle söyleşilerin düzenleneceği organizasyonda, seçkilerde yer alan bazı filmlerin yönetmenleriyle de izleyenler sohbet etme imkânı bulabilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Kuir Yoldaşlık Paneli'

SONRAKİ HABER

Dört kıtadan kadınlar Stockholm’de buluşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...