15 Ocak 2016 19:24

Belediye ırkçılığına mültecileri alet etti!

Paylaş

Almanya’nın Bavyera eyaletindeki bir belediye başkanı ülkesinin mülteci politikasına kızgınlığını göstermek için Başbakan Angela Merkel’in başkent Berlin’deki ofisine bir otobüs dolusu mülteci gönderdi! Ancak Landshut Belediye Başkanı daha sonra mültecilerin başkentte konaklama parasını kendisi ödemek zorunda kaldı. 

Belediye Başkanı Peter Dreier Almanya’nın mülteci politikasının böyle devam edemeyeceğini göstermek için bir mesaj vermek istediğini ileri sürüldü. Otobüs Berlin’e önceki akşam saatlerinde ulaşırken, belediye yetkilileri otobüsteki mültecilerin yolculuğu gönüllü yaptıklarını belirtti.

Otobüsü Başbakanlık binasının önünde gazeteciler ve protestoculardan oluşan bir kalabalık karşıladı. Ancak Merkel’in resmi konutunun önüne park eden otobüs bir buçuk saat kadar süren belirsizliğin ardından ayrıldı.

MÜLTECİLERİN HABERİ YOKTU!

Otobüse binen Alman gazeteciler araçtaki 31 erkek mültecinin yolculuğun siyasi bir mesaj için yapıldığından haberi olmadığını ve bazılarının Dreier’i eleştirdiğini söyledi.

Belediye Sözcüsü Ellmar Stoettner ise otobüsteki mültecilerin isterlerse Bavyera’ya dönebileceklerini söyledi.

Stoettner mültecilerin hepsinin bilgilendirildiğini ve otobüse binmek için başta 51 başvuru aldıklarını ifade etti.

Landshut bölgesinin 2 bin100 mülteciye ev sahipliği yapmak zorunda olduğunu söyleyen Sözcü sayının artmaya devam ettiğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücret zammı: Laf kurnazlığı!

SONRAKİ HABER

Nijeryalı aileler 600 gündür bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...