13 Nisan 2012 11:02

Bahreyn Kralına Formula 1 desteği

FORMULA 1 yönetimi, Bahreyn’deki Grand Prix (GP) yarışlarının 22 Nisanda başlayacağını duyurdu. Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, Bahreyn’de yarış yapılmasına engel bir durum olmadığını belirterek, yarışların güvenli bir ortamda geçmesi için yetkililerden güvence aldıklarını belirtti.Ülkede geçtiğimiz a

Bahreyn Kralına Formula 1 desteği
Paylaş

Ülkede geçtiğimiz ay binlerce hükümet karşıtı, devletin, Formula 1 yarışlarını politik bir kazanıma dönüştürme çabasında olduğu iddiasıyla sokaklara dökülmüştü. Yarışı düzenleyen Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) güvenlik kaygıları nedeniyle yarışı iptal etmeyi düşünüyordu. Şubat 2011’den bu yana devam eden yönetim karşıtı protestoların, yarışı iptal edebileceği konuşulmuştu ancak protestolar, yetkililerin kararını değiştirmeye yetmedi. Geçen seneki Bahreyn GP de benzer bir direnişle karşılaşmış ve yarışlar iptal edilmişti.

Bahreyn Uluslararası Yarış Pisti Yöneticisi Zayet Al Zayani Ortadoğu adasının yarışa ev sahipliği yapmaya hazır olduğu konusunda ısrar ediyor. Federasyon da yaptığı son açıklamada, ‘‘Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın yapılması için tüm güvenlik önlemlerinin alınmış olduğuna inanıyoruz’’ dedi. FIA açıklamasında, Federasyon Başkanı Jean Todt’un geçen aralık ayında ülkeye yaptığı gezi sırasında hem yönetimden hem de protestoculardan önde gelen isimlerle bir araya geldiği açıklandı. Açıklamada ‘‘Bu ziyaret sırasında her iki tarafın da 2012’de F1 Dünya Şampiyonası’nın ülkede gerçekleşmesini desteklediği görülmüştür’’ dendi.

ŞİİLER EŞİTLİK İSTİYOR

Bahreynli protestocular Bahreyn kraliyet ailesi tarafından desteklenen şampiyonanın Bahreyn ayağının iptal edilmesini istiyor. Ülkenin çoğunluğunu oluşturan Şiiler, Sünni kraliyet ailesinin ayrımcılık yaptığını belirtiyor ve birçok alanda reform yapıp ülkedeki insan haklarını geliştirmesini talep ediyor. Son haftalarda Şii mahallelerde devam eden protestoların kraliyet ailesi üzerindeki baskıyı artırdığı bildirildi.

TAKIMLAR ENDİŞELİ

F1 yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı ancak birçoğunun, patlamaya hazır bir ülkeye yarış için binlerce insanı yollamaya çok da sıcak bakmadığı biliniyor.

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone daha önce yaptığı açıklamada, takımların Bahreyn’e gitmek istememesi halinde zorlamayacaklarını söyledi. Ancak yarışın iptal edilmesi durumunda ülkeye gelmeyecek olan takımların tazminat ödemek zorunda kalacağını da kaydetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Resimlerimi çalmışlar

SONRAKİ HABER

Hey Tekstil işçilerine destek ziyaretleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...