15 Ocak 2016 17:36

Anne Cömert: Katil dışarıda cezayı bize veriyorlar

Paylaş

Hatay’daki Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ölümüyle ilgili davanın dün görülen 7. duruşmasında Adli Tıp Kurumu Cömert’in olası kastla gaz fişeğinin ateşlenmesi sonucu öldürüldüğünü belirtti ancak kastın tayini mahkemeye bırakıldı.
Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mahkeme sanık polisin tutuklanması talebini  kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı iddiasıyla reddetti.

Yargılamaya tepki gösteren Anne Cömert, “O katil dışarıda. Bizi Hatay’dan Balıkesir’e sürüklüyorlar. Bize ceza veriyorlar” dedi. Baba Edip Cömert ise polisle birlikte Vali, Emniyet Müdürü, İçişleri Bakanı ve Başbakanın da oğlunun ölümünden sorumlu olduğunu söyledi. 

ATK KARARI MAHKEMEYE BIRAKTI

Sanık Polis A.K. yine, Mersin Adliyesinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmaya katıldı. Mahkemede öncelikle ‘sanık polisin gaz tüfeği atışıyla ölümün gerçekleşeceğini öngörüp öngöremeyeceği’ sorusuna yanıt vermesi talep edilen ATK raporu okundu.

Raporda gaz fişeğinin olası kast ile ateşlenmesi sonucu gerçekleştiği belirtildi ancak, ‘Kastın tayini, adli tıbbın çalışma alanına girmez’ denilerek karar mahkemeye bırakıldı. Cömert ailesi avukatı Hatice Can da, "Adli Tıp'ın suçun niteliğinin tayin ve tespiti mahkemeye aittir görüşüne katılıyoruz. Biz de en başından beri bu görüşü savunuyorduk" dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti A.K’nin tutuklanması talebini yine reddetti. Duruşma 19 Şubat’a ertelendi.

CÖMERT AİLESİNDEN AÇIKLAMA

Duruşma sonrası Cömert ailesi ve avukatları adliye önünde  açıklama yaptı. Acılı anne Hatice Cömert, “Biz adalet istiyoruz ama adalet yok. Ne adalet var, ne vicdan var. Benim oğlumu katlettiler. Bu Abdullah’ın duruşması değil hepimizin duruşması. Kimse ölmesin, başka analar ağlamasın. Ben 2.5 yıldır ağlıyorum. O hakim, o savcı, korkuyorlar, ceza vermiyorlar. O katil dışarıda. Bizi Hatay’dan Balıkesir’e sürüklüyorlar. Benim oğlum Hatay’da öldü, Balıkesir’de ölmedi. Niye buraya taşındı? 18 saat sürdü yol. Mahkeme 1 saat sürdü. Yine katil dışarıda. Bize ceza veriyorlar” diye tepki gösterdi.
Baba Edip Cömert ise polisle birlikte Vali, Emniyet Müdürü, İçişleri Bakanı ve Başbakanın da oğlunun ölümünden sorumlu olduğunu söyleyerek, “Bunlar emri en üst makamdan aldılar ve benim çocuğumu öldürdüler” dedi. (Balıkesir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Tarsus’ta bunalıma giren mevsimlik tarım işçisi intihar etti

SONRAKİ HABER

KCK davalarında mahkeme AYM kararını beklemedi davalar kaldığı yerden devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...