15 Ocak 2016 17:21

Ali İsmail sloganı ‘milli birliği’ bozuyormuş

Paylaş

Gökmen TURNA
Eskişehir

Anadolu Üniversitesinde öğrenim gören Emek Gençliği Üyesi C.K’ye “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür” sloganını attığı gerekçesiyle “Milli birlik ve beraberliği bozacak sloganlar atmak”tan soruşturma açıldı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 27 Kasım 2015’te Anadolu Üniversitesinde “Eskişehir’de Geleceğin Sektörleri ve Türkiye Alman İşbirliği Havacılık ve Raylı Sistemler” başlıklı toplantıya katılmak üzere Bilecik ve Bursa valileri ile birlikte Öğrenci Merkezine geldi. Öğrenciler, Vali Güngör Azim Tuna’nın gezi direnişi sırasında öldürülen Anadolu Üniversitesi Öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesinin ardından sarf ettiği “Kendi arkadaşları öldürmüştür” sözleri nedeniyle öğrenci merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Ancak öğrenciler polis barikatıyla karşılaştı ve polis biber gazıyla öğrencilere saldırdı. Saldırıda 4 Emek Gençliği üyesi öğrenci gözaltına alındı. 

Olayın ardından Kredi Yurtlar Kurumunda kalan C.K. isimli Emek Gençliği üyesi, blok müdürü tarafından odasına çağrıldı ve Valilik tarafından gelen iddianame sonucu hakkında soruşturma açılacağını söylendi. Soruşturma dosyasında belirtilen “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür”, “Üniversiteler bizimle özgürleşecek”, “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, ya siz” sloganları “Milli birlik ve beraberliği bozacak sloganlar” olarak belirtildi. C.K. hariç 12 kişiye daha “Valiyi protesto, izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak, cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla soruşturma açıldı. Eskişehir Emniyeti neredeyse her eyleme onlarca soruşturma açıyor. 

ÖNCEKİ HABER

‘ODTÜ hazırlık yönetimi ÖTK’yı muhatap almalı’

SONRAKİ HABER

Tarsus’ta bunalıma giren mevsimlik tarım işçisi intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa