15 Ocak 2016 17:19

‘ODTÜ hazırlık yönetimi ÖTK’yı muhatap almalı’

Paylaş

Ekin Yoldaş KALI 
Emir AYDOĞAN
Ankara

ODTÜ’de kur geçme ortalamalarındaki değişikliğin geç duyurulmasına ilişkin tartışma sürüyor. Yönetim ve öğrenciler arasında yapılan toplantıda, ikinci toplantı talebine öğrencilerin yanıtı “Çözüm, bundan sonra yönetimin tüm bilgileri direkt olarak Öğrenci Temsilciler Kurulu (ÖTK) zeminindeki öğrencilerle paylaşmasıdır” oldu. 

ODTÜ İngilizce hazırlık bölümünde kur geçme ortalama notlarının hesaplanması konusunda öğrencilere yanlış bilgiler verilmesi ve bazı öğrencilere hiçbir bilgi verilmemesi öğrencilerin yoğun tepkisini çekmişti. ÖTK forumunda çıkan karar sonucunda itiraz için dilekçeler yazıldı. 1000’den fazla öğrencinin imzaladığı dilekçelerin sonucunda bölüm başkanıyla öğrenciler arasında bir toplantı yapıldı. Toplantıdan önce ortalama hesaplamasının yüzde 67’si vizelerin ortalamasından ve yüzde 33’ü pop-quizlerin ortalamasından alınarak hesaplanacağını duyuran yönetim: “Biz bunu dönem başında internet sitesinde yayımlamıştık’’ demişti. Geçtiğimiz çarşamba günü bölüm başkanının bizzat katıldığı toplantıda yüzde 33’ lük ortalamanın hocanın kanaat notunun da dahil edilerek hesaplanacağını toplantı sırasında öğrendiklerini belirten öğrenciler: “Eğer bu toplantı alınmamış olsa 2 hafta önce yaptığınız duyuruya rağmen eksik bilgi almış olacaktık. Yine not ortalamasını yanlış hesaplayıp mağdur olabilirdik.’’ dedi. Bunun üzerine, bölüm başkanı ortada kendilerinden kaynaklanan bir iletişim kopukluğu kabul etti. 

Yönetimin bir toplantı daha talep etmesinin ardından, öğrenciler sorunun zaten yönetimin direkt olarak öğrenciyi ve doğalında ÖTK’yi muhatap olarak kabul etmemesinden doğru olduğunu belirtti. Öğrenciler, “Bu sorunun çözümü bundan sonra yönetimin tüm bilgileri direkt olarak ÖTK zeminindeki öğrencilerle paylaşmasıdır, bunun yanında tüm sorunlar ÖTK içerisinde taleplerini dile getiren öğrenciler ve yönetim arasında birinci ağızlardan tartışılarak çözümlenmelidir.’’ dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle İstanbul'da, özyönetim modelini anlattı

SONRAKİ HABER

Ali İsmail sloganı ‘milli birliği’ bozuyormuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...