15 Ocak 2016 17:12

Meclis önündeki bordro yakma eyleminde gerginlik

Paylaş

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun TBMM önünde yaptığı bordro yakma eylemine polis izin vermedi. Sendika üyelerine müdahalede bulunan bir polisin eylemciler için "süpürün" ifadesini kullanması tepki çekti.

TBMM önünden uzaklaştırılan memurların pankartı polis müdahalesi sırasında parçalandı. Eyleme destek veren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da müdahale sırasında  tartaklandı. Genelkurmay Başkanlığı önünde bir süre bekletilen memurların Maliye Bakanlığı önünde açıklama yapmasına izin verildi.

‘KAŞIKLA VERİP, KEPÇEYLE ALDILAR’

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Hasan Kütük, Maliye Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada, "Hükümetin yüzdelik zam aldatmacasına son verilmesini istiyoruz. Kaşıkla verdiler kepçeyle aldılar. Kamu çalışanları sadaka değil, enflasyon farkı da değil, refah artışından payına düşeni istiyor. İmza attığınız uluslararası sözleşmelere uyun. Kamuda sözleşmeli personel ayrımına son verin. Emekçilere vergi dilimi uygulamasına son verin. Örgütlenme önündeki engelleri kaldırın" diye konuştu.

"Sermayenin sesine değil, yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmiş, emekçilerin sesine kulak verin" diyerek hükümete seslenen Kütük, ek göstergenin tüm kamu emekçileri için en az 3 bin 600 olarak uygulanmasını istedi. Kütük "Kamu hizmetlerinin özleştirilmesinden vazgeçin" dedi. Açıklamanın ardından memurlar maaşlara ve gıda artışlarına yapılan zamları bordro yakarak protesto etti. (Ankara/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Ankara Barosu’ndan akademisyenlere destek: İfade özgürlüğü evrensel bir haktır

SONRAKİ HABER

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle İstanbul'da, özyönetim modelini anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...