13 Nisan 2012 10:45

Kitabın Ege yolculuğu başladı

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile bu sene on yedincisi düzenlenen İzmir Kitap Fuarı bugün başladı. 22 Nisan tarihine kadar Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda açık olacak fuar, bir çok kitabın yanı sıra çeşitli etkinliklerle de okuyucuları bekliyor.Yaklaşık 350 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılım

Kitabın Ege yolculuğu başladı
Paylaş

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile bu sene on yedincisi düzenlenen İzmir Kitap Fuarı bugün başladı. 22 Nisan tarihine kadar Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda açık olacak fuar, bir çok kitabın yanı sıra çeşitli etkinliklerle de okuyucuları bekliyor.

Yaklaşık 350 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek olan fuarda dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri, dans gösterisi ve çocuk etkinlikleriyle 120 etkinlik gerçekleştirilecek.

17. İzmir Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu ise 1947 yılında İzmir Karşıyaka’da doğan Gazeteci, Yazar Yaşar Aksoy. İzmir ve Çeşme başta olmak üzere Ege kültür tarihine, yaptığı araştırmalarla önemli katkılarda bulunan Aksoy, fuar süresince çeşitli etkinliklerde konuşmacı olarak İzmir Kitap Fuarı’nda yerini alacak.

SABAHATTİN ALİ ‘BİR FOTOĞRAF CAMI SERGİSİ’

17. İzmir Kitap Fuarı’nda yer alacak Sabahattin Ali “Bir Fotoğraf Camı Sergisi”nde, 41 yıllık kısa yaşamına çok sayıda eser ve tercüme sığdıran, Türkiye’nin farklı yerlerinde öğretmenlik yaparken öğrencileri üzerinde derin izler bırakan, Ankara’da Devlet Konservatuvarının kuruluşunda ve ilk öğrencilerinin yetişmesinde büyük emeği olan Sabahattin Ali’nin en büyük tutkularından biri olan fotoğrafları sergileniyor.

Sabahattin Ali’nin yaşam öyküsünün fotoğraflarla anlatıldığı sergi, yazarın ailesi, çocukluğu, gençliği, Almanya’da yaşadığı yıllar, öğretmenlik, askerlik, evlilik ve babalık dönemleri gibi başlıklı bölümlerden oluşuyor. Yarın Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali ve sergi küratörü Sevengül Sönmez’in katılımıyla gerçekleşecek olan sergi söyleşisi düzenlenecek. Söyleşide izleyicilerin de katılımıyla, sergi ve yazarın edebiyatçı kişiliği de konuşulacak. Sevinç ve Erdal İnönü Vakfı tarafından gerçekleştirilen karikatür sergisinde Bedri Koraman, Tan Oral, Erdoğan Başol, Nehar Tüblek, Can Kıraç gibi değerli karikatüristlerin kaleminden Erdal İnönü çizimleri sergilenecek.

Girişin ücretsiz olduğu 17. İzmir Kitap Fuarı, her gün 11.00-20.00, kapanış günü olan 22 Nisan 2012 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP ve AKP arasında 28 Şubat polemiği

SONRAKİ HABER

Resimlerimi çalmışlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...