15 Ocak 2016 11:29

'Barışı konuşuyorsak umut var'

Ankara'da Emek Partisi tarafından düzenlenen panelde EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'la barış konuşuldu. Altıok, ülkede süren savaş ve baskı atmosferine dikkat çekerek, 'Barışı konuşuyorsak umut var' dedi.

Paylaş

Emek Partisi'nin Ankara'da düzenlediği 'Barış' temalı panelde Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ile CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Batıkent halkıyla buluştu. Batıkent Meydan Sahnesi'nde yapılan panelde, gazetecilerin, akademisyenlerin, barış isteyen kesimlerin hedefte olduğuna dikkat çekildi.

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, bu gibi buluşmalarda barışın konuşulmasının değerli olduğunu belirterek, “Barışı konuşuyorsak umut var” dedi. Yakın tarihimizden bugüne kadar halkın siyasi iktidarların hırsları için katliamlara maruz kaldığını kaydeden Altıok, ''Katliam yapan emniyet müdürlerinin, valilerin milletvekili yapıldığı, kindar ve dindar gençliğin iş başında olduğu günlerden geçiyoruz. 'Çocuklar ölmesin' diyen insanların niyetinin sorgulandığı, çocukların, kadınların, gençlerin, sivil halkın öldürüldüğü ve ölümlerin yarıştırıldığı siyasi bir ortamdayız. Bölgeden çıkan her can; polisiyle, askeriyle, sivil halkıyla, demokrasi talep eden insanlarıyla canımızdan can çıkarıyor” dedi. Barışın çatışmayla gelmeyeceğini vurgulayan Altıok, “Başarı öykülerimizi el ele tutarak yan yana gelerek, temel ortaklıklarda buluşarak biz inşa edeceğiz'' dedi. Aynı zamanda bölgeye yaptığı ziyaretten bilgi aktaran Altıok, sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü bölgede halkın ekonomik açıdan da vurulduğunu ifade etti. Sokakların vurulan hayvan cesetleri ile salgın hastalığa davetiye çıkardığını belirten Altıok, çatışmanın, açlığın, yoksulluğun ve yoksunluğun barışı sağlamayacağını dile getirdi.

HÜKÜMET ORTADOĞU'DA SIRTINI IŞİD'E DAYIYOR

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ise, “Bugün barışı konuşurken cezaevindeki gazetecileri, akademiye açılan soruşturmaları, Reyhanlı'yı, Roboski'yi, Suruç'u, Ankara Katliamı'nı bir yanıyla Paris'i bölgedeki katliamları da konuşmak zorundayız'' dedi. Gürkan, bugün bölgede açılan savaşın hendek savaşı değil, hükümetin linç politikaları olduğunu belirterek, savaş politikalarının bölgede yaşayan halkın kamu güvenliğini hiçe saydığını dile getirdi. Hükümetin Rojava'daki gelişen hareket üzerinden Kürtleri ezerek sırtını IŞİD'e dayayıp Ortadoğu'da söz hakkı elde etmeye çalıştığını belirten Gürkan, ''Kürt'ün, Alevi'nin, işçinin talebini görerek yan yana gelip yürütülen siyasal mücadeleyle semaye gericiliğini boşa çıkarabiliriz'' dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP, Noam Chomsky'yi Türkiye'ye davet etti

SONRAKİ HABER

Klopp: Alex Ferguson futbolun John Lennon'ıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...