15 Ocak 2016 11:06

İngiliz yazarlardan Cameron'a Türkiye mektubu

İngiltere'de 25 yazar Başbakan David Cameron'a mektup göndererek, Türkiye'de yayın yasağı ve düşünce özgürlüğüne ilişkin kaygılarını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletmesini istedi.

Paylaş

Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) İngiltere, Galler ve İskoçya başkanlarının da aralarında yer aldığı İngiltere'deki önemli 25 yazar, Türkiye'de gazeteciler, yazarlar ve akademisyenlerin düşüncelerinden ötürü fiziksel saldırı, tehdit ve gözaltılar ile baskı altına alınmasına ilişkin mektup kaleme aldı. İngiltere Başbakanı David Cameron'a gönderilen mektupta, kaygıların Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'ya iletilmesi istendi. Mektuba imza atanlar arasında yazar Elif Şafak da yer aldı. 

'KAYGI VERİCİ GELİŞMELER' 

Türkiye'de gazetecilerin tutuklanmasının kaygı verici gelişmeler arasında sayıldığı mektupta, gazetecilere yönelik soruşturmalar ve tutuklamaların da son dönemlerde arttığına dikkat çekildi. Mektupta Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün "Türk istihbaratının İslamcı isyancı gruplara silah sevkiyatına ilişkin haberleri nedeniyle" tutuklanmalarının ise özellikle kaygı verici olduğuna yer verildi. 

Mektuba imza atan 25 yazar şöyle:

Monica Ali, Alan Bissett, William Boyd, Chris Brookmyre, Gillian Clarke, Drew Campbell (İskoçya PEN Başkanı), Fflur Dafydd, Stevie Davies, Menna Elfyn (Galler PEN Başkanı), Moris Farhi, Maureen Freely (İngiltere PEN Başkanı), Richard Gwyn, Mark Haddon, David Hare, Eva Hoffman, Hari Kunzru, Robert Minhinnick, Blake Morrison, Neel Mukherjee, Ian Rankin, Elif Şafak, Owen Sheers, Ali Smith, Tom Stoppard, Sarah Waters.

ÖNCEKİ HABER

NASA, 2 astronotun uzay yürüyüşünü canlı yayınladı

SONRAKİ HABER

Polisten Dilek Doğan’ın ailesine: Sizi öldüreceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...