13 Nisan 2012 10:43

CHP ve AKP arasında 28 Şubat polemiği

28 Şubat soruşturmalarıyla ilgili CHP ve AKP’den karşılıklı açıklamalar devam ediyor.CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak,  yaptığı yazılı açıklamada, “CHP olarak açık ve net bir biçimde askeri vesayete de AKP otoriterizmine de karşıyız. Can Yücel’in dediği gibi ‘Başka türlü bir şey beni

CHP ve AKP arasında 28 Şubat polemiği
Paylaş

28 Şubat soruşturmalarıyla ilgili CHP ve AKP’den karşılıklı açıklamalar devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak,  yaptığı yazılı açıklamada, “CHP olarak açık ve net bir biçimde askeri vesayete de AKP otoriterizmine de karşıyız. Can Yücel’in dediği gibi ‘Başka türlü bir şey benim istediğim” ifadelerini kullandı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili CHP’den yapılan açıklamalara karşılık “Telaşlanmalarına gerek yok” yorumunu yaptı.

‘İNTİKAM’ TARTIŞMASI

Bugün askeri darbelere ilişkin bir takım yargılanmalar yapıldığını, buradaki sorunun ise “AKP’nin samimiyetsizliği” olduğunu belirten Toprak, şunları kaydetti:
“AKP askeri darbeleri milli iradeye karşı bir suç olarak görmektedir. Ama aynı AKP milli iradenin temsilcisi milletvekillerini cezaevinde tutabilmektedir. AKP darbe dönemlerindeki cadı avından rahatsızlığını dile getirmektedir. Ama aynı şeyi AKP de yapmakta ve kendisine muhalif herkesi cezaevlerine doldurmaktadır. AKP darbe hukukundan şikayet etmekte ama aynı AKP insanları yıllarca suçlarını bilmeden cezaevinde tutmaktadır. Darbeciler de kendileri için özel mahkemeler kurar ve önlerine gelen herkesi tutuklarlardı. Şimdi AKP kendi Özel Yetkili Mahkemelerini kurmuş ve istediği kim varsa cezaevine koyuyor. Bütün bu çelişkiler uzatılabilir ama buradan çıkarılacak sonuç AKP ve askeri darbelerin aynı mantık, hesaplaşma ve intikam duygusuyla hareket ettiğidir.”

BOZDAĞ: CHP’NİN TELAŞLANMASINA GEREK YOK

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise, CHP’nin 28 Şubat süreci ile ilgili başlatılmış olan adli soruşturmadan rahatsızsa açık açık söylemesi gerektiğini ifade etti.

Bozdağ, “CHP 28 Şubatı alkışlamış olabilir, gönülden ‘28 Şubatın yaptıkları iyi oluyor’ demiş olabilir. Ama bu soruşturmanın 28 Şubatı alkışlayanları kapsadığını zannetmiyorum. O yüzden telaşlanmalarına gerek olmadığı kanaatindeyim” dedi.  (HABER MERKEZİ)


GÜL: SORUŞTURMA OLAĞAN BİR SÜREÇ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Libya Büyükelçisi Abdurrazag Mukhtar Ahmed Abdulgader’i Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Burada gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, 28 Şubat soruşturmasını “Böyle bir olağanüstü dönemde yaşanan hukuksuzlukları takip etmek de ve bununla ilgili hukuki sürecin başlaması da tabiidir” sözleriyle değerlendirdi.

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye’nin dış politikasında emperyal tonlar’

SONRAKİ HABER

Kitabın Ege yolculuğu başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...