14 Ocak 2016 12:16

Cemil Bayık: Sultanahmet saldırısı tezgah

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, 11 Alman turistin hayatını kaybettiği 11 kişinin ise yaralandığı Sultanahmet'te yaşanan canlı bomba saldırısı için MİT ve onun arkasındaki Saray Gladyosu'nu işaret etti.

Paylaş

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Yeni Özgür Politika ve Azadiya Welat'ın bugünkü sayısında yer makalesinde, önceki gün İstanbul Sultanahmet'te yaşanan canlı bomba saldırısına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Saldırı için "Sultanahmet'teki turistlerin öldürülmesinin AKP'nin dediği gibi olmaması ihtimali çok yüksektir. Eğer IŞİD yapmışsa bu kesinlikle Saray Gladyosu'nun planlamasıdır" diyen Bayık, "Nasıl ki Hakan Fidan, Suriye'den Türkiye'ye birkaç füze attırırım demişse, Sultanahmet katliamının da benzer bir olay olma ihtimali yüksektir" dedi.

BAYIK, MİT'E İŞARET ETTİ
Turistlerin öldürülmesinin AKP'nin dediği gibi olmaması ihtimalinin çok yüksek olduğunu kaydeden Bayık, "Eğer IŞİD yapmışsa bu kesinlikle Saray Gladyosu'nun planlamasıdır. MİT IŞİD içinde etkilidir. Saray Gladyosu IŞİD içinde de MİT yoluyla IŞİD'i böyle bir eyleme yöneltmiştir. Nasıl ki Hakan Fidan Suriye'den Türkiye'ye birkaç füze attırırım demişse, Sultanahmet katliamının da benzer bir olay olma ihtimali yüksektir" değerlendirmesinde bulundu. 

AKP'nin Suriye ve bölge politikasında çok sıkıştığını belirten Bayık, Tükiye'nin IŞİD'le işbirliği içinde olan, IŞİD'in var olmasını sağlayan bir ülke olarak görülmesi nedeniyle AKP hükümetinin bu imajını ortadan kaldırmak istediğini vurguladı.

"Bu katliamla hem imajını düzeltme, hem de Kürt Özgürlük Hareketi karşısındaki sıkışması ortamında yürüttüğü savaşta bu ülkelerin desteğini almaya çalışmaktadır" diyen Bayık, "Dolayısıyla bu katliamın Saray Gladyosu tarafından planlandığı, IŞİD içindeki MİT tarafından pratikleştirildiği anlaşılmaktadır. Bu olayın hemen IŞİD tarafından yapıldığının söylenmesi ve derhal basın yasağı konulması da bir açığın ortaya çıkmasını engellemek içindir" diye yazdı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Oscar adayları açıklandı

SONRAKİ HABER

Mersin'de 3 üniversite öğrencisi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...