13 Nisan 2012 10:34

Sivas’ın ışığı sönmeyecek eylemleri devam ediyor

Alevilerin, Sivas davasında ‘zaman aşımı’ kararının ardından katliam tarihi olan 2 Temmuza kadar her perşembe “Sivas’ın Işığı Sönmeyecek” temalı eylemlerinin 4’üncüsünü gerçekleştirdi.Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi önünde toplanarak “ Sivas’ın ışığ

Sivas’ın ışığı sönmeyecek eylemleri devam ediyor
Paylaş

Alevilerin, Sivas davasında ‘zaman aşımı’ kararının ardından katliam tarihi olan 2 Temmuza kadar her perşembe “Sivas’ın Işığı Sönmeyecek” temalı eylemlerinin 4’üncüsünü gerçekleştirdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi önünde toplanarak “ Sivas’ın ışığı sönmeyecek”, “Sivas’ı yakanlar AKP’yi kuranlar”, “ Susma haykır zaman aşımına hayır” sloganları atan Aleviler, zaman aşımı kararına tepkilerini gösterdiler. Meşaleler ile Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önüne yürüyen Aleviler burada mum yakarak, deyişler söylediler. Yapılan yürüyüşe katliamda yakınlarını kaybedenlerin aileleri de katıldı.  Alevi inancına göre dualar okuyup, oturma eylemi yaptılar.

PSAKD Ankara Şube Yöneticisi Ali Başpenir, zaman aşımı kararını hiçbir şekilde kabul etmediklerini ve bu davanın böyle bitmeyeceğini söyledi. Başpenir, katliamın yıldönümü olan 2 Temmuz gününe kadar her perşembe günü İnsan Hakları Anıtı önünde olacaklarını duyurarak, vicdan sahibi bütün herkesi eylemlerine katılmaya davet etti. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Çaycuma’da belediye başkanına tepki

SONRAKİ HABER

‘Osmaniye’de verilen sözlerin takipçisi olacağız‘

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa