14 Ocak 2016 12:10

İlk İnşaat’ta işçi çıkışı yapılmadı

Paylaş

Çay molalarının kaldırılmak istenmesine karşı iş bırakan İlk İnşaat işçileri ile akşam saatlerinde patron bir görüşme gerçekleştirdi.
Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (ALOSBİ) fabrikaya gelerek işçilerle görüşen patron, işten çıkarma olmayacağını, kesinti yapılan ücretlerin ödeneceğini ama çay saatlerinin kaldırılacağını belirtti.

İşçiler kesintilerin olmamasını ve işten çıkarmaların durmasını olumlu bulurken çay hakkı ile ilgili talebi işyerinde tekrar tartışacak. İşçilerin bir kısmının çay hakkının kaldırılmasına ses çıkarmaması şimdilik hakkın kullanılamayacağını gösteriyor.
İşçiler, işten çıkarılmak istenen boru ve kaynakçıların vasıflı işçi olması ve patronun o kadar işçiyi hemen bulmasının kolay olmaması nedeniyle ve işlerinin aksamaması için kesintilerin kaldırılması taleplerini kabul etmek zorunda kaldığını belirtiyor.
Patron, işçilerin kendi aralarından seçeceği temsilcilerle, işçilerin diğer sorun ve taleplerini görüşmeyi de kabul etti.

PETKİM’in yapımı süren Star Rafinerisinin ana yüklenici firması olan İlk İnşaat’ta işçiler, çay molalarının kaldırıldığını ücretlerinden yapılan kesintilerle öğrenmişti. Yemeklerin kurtlu çıkması, servis olmayan günlerdeki yol ücretlerinin verilmemesi gibi sorunlarının olduğunu aktaran işçiler, asıl olarak asgari ücrete yapılan zam nedeniyle kendi ücretlerinde artış beklentisi içindeydi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kızıltepe JİTEM Davası’nın 4. duruşması yarın görülecek

SONRAKİ HABER

Oscar adayları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...