14 Ocak 2016 06:05

Alıkonulan Astsubay'ın babası: Savaşı başlatanlar bu hatalarından dönsün

PKK'lilerce 17 Eylül tarihinde Dersim'de yol kontrolü sırasında alıkonulan Astsubay Semih Özbey'in babası Gürsel Özbey, devletin kendilerini unuttuğunu söyledi. Görüştükleri Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendilerine 'sabredin' dediğini ancak sabredecek güçlerinin kalmadığını söyleyen baba Özbey, öldürerek bu sorunun çözülemeyeceğini yıllardır yaşayarak görmeleri nedeniyle savaşı başlatanların artık bu hatalarını görerek geri dönmelerini istedi.

Paylaş

Yeniden başlayan çatışma ortamı içerisinde şimdiye kadar 2'si polis olmak üzere 8 güvenlik personeli PKK'liler tarafından alıkonuldu.  PKK, yılbaşı öncesi alıkonulan kişilerin görüntülerini yayınlandı. 

Fırat Haber Ajansı (ANF) tarafından servis edilen görüntülerde ailelerine ve yeni yıla ilişkin mesajlarını gönderenler arasında 17 Eylül tarihinde Dersim'in Pülümür ilçesinde, Erzincan karayolu üzerinde alıkonulan Astsubay Semih Özbey de yer aldı. Özbey paylaşılan videosunda "Tüm dünyaya barış hâkim olsun istiyorum. Yeni yıl barışla gelsin istiyorum" demişti.

Oğlunun yayınlanan video ile iyi olduğunu gördüğü için sevinç duyan Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olan babası Gürsel Özbey, devletin kendilerini unuttuğunu söyledi.

Özbey, artık dayanacak güçleri kalmadığını, kanser hastası olan eşinin üzüntüden sağlık durumunun git gide kötüleştiğini söyleyerek ifade etti.
Özbey, bu yüzden de devletin başlatmış olduğu bu savaşı bırakarak tekrar çözüm yoluna dönmesini istediklerini dile getirdi.

'ÖLÜMLER OLMASIN'

İnsanların bir arada, özgürce, mutlu bir şekilde yaşamasını istediklerini belirterek, defalarca seslendiği devlet yetkililerine bir kez daha seslenen Özbey, "Artık kardeş kavgasına son verin, artık ölümler olmasın. Dağdakiler de bizim insanımız, kardeşimiz. Ölümler olmasın, bu savaş artık sulh olsun" dedi.
Özbey, öldürerek, ölümle, savaşla bu sorunun çözülemeyeceğini yıllardır yaşayarak görmeleri nedeniyle savaşı başlatanların artık bu hatalarını görmeleri gerektiğini de vurguladı.

Başlayan savaşla birlikte katledilen insanların cenazelerinin günlerce, aylarca sokak ortasında kalmasının kendilerini üzdüğünü söyleyen Özbey, bunu durdurmak için sorunların yeniden konuşularak çözülmesi gerektiğini ifade ederek devlete şu sözlerle seslendi: "Gelin kardeş kavgasına son verin. Bu zulümleri bitirin, bu olaylar bitsin. İnsanlar birlikte beraber yaşasınlar." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dargeçit ve Nusaybin Belediye Eş Başkanları: 7 Haziran öncesine dönülürse hendekler kalkar

SONRAKİ HABER

İngiltere’de doktorlar sağlığı kurtarmak için harekete geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...