13 Ocak 2016 18:05

Van YYÜ Senatosu da barış çağrısına tepki gösterdi

Paylaş

Barış için Akademisyenler tarafından 89 üniversiteden 1128 akademisyenin imzasıyla “Müzakere koşullarının hazırlanması ve kalıcı bir barış için çözüm yollarının kurulması” için yapılan açıklamanın ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ey aydın müsveddeleri, ya devletin yanında olursunuz ya da terör örgütünün” tehditleri sonrasında akademisyenlere tepki gösterenlerin sayısı da artmaya başladı.

SON ZAMANLARDA UYGULANAN POLİTİKALAR 'CAN GÜVENLİĞİ' İÇİNMİŞ!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosu, “Bu suça ortak olmayacağız” diyerek açıklama yapan akademisyenlere tepki gösterdi. Senato yaptığı açıklamada bölgede hemen hemen her gün gerçekleşen sivil ölümlerini görmezden gelerek  "son zamanlarda uygulanan devlet politikalarının halkın can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik tedbirler olduğu ve emniyet güçlerinin meseleye hassasiyetle yaklaştığı bölge kamuoyu tarafından da yakından bilinmektedir" ifadelerine yer verdi.

Bölgenin köklü ve eski üniversitelerinden olarak konuya ilişkin açıklama yapma gereği duydukları belirtilen açıklamada, “ ‘Kendilerini 'bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları’ olarak tanıtan küçük bir grup öğretim elemanı, yaptıkları basın açıklamasıyla Güneydoğu'da yaşanan olaylarla ilgili ülkemize yönelik ağır ithamlarda bulunmuşlardır. Bölgenin en eski ve en köklü üniversitelerinden birisi olarak meseleye vakıf olmamız ve öğretim elemanı misyonumuzla konuyla ilgili açıklama yapma ve kamuoyunu aydınlatma gereği hasıl olmuştur. Öğretim elemanlarının basın duyurusunda vurguladığı kara propaganda, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senatosu olarak bizleri derinden üzmüştür. Halbuki son zamanlarda uygulanan devlet politikalarının halkın can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik tedbirler olduğu ve emniyet güçlerinin meseleye hassasiyetle yaklaştığı bölge kamuoyu tarafından da yakından bilinmektedir. Hatta bazı kalkışma eylemleri, birlik ve beraberlikten, kardeşçe yaşama düşüncesinden, huzur ve istikrardan taviz vermeyen; Suriye, Irak, Afganistan, Yemen gibi ülkelerde yaşanan gerçekleri idrak eden aziz milletimizin sağduyusu ve irfanı sayesinde karşılık bulmamıştır” denildi.

'KALICI BARIŞ' İSTEMEK 'KARA PROPAGANDA'YMIŞ!

Barış bildirgesini yayınlayan akademisyenlerin Türkiye’yi karalamak ve iftira atmak için başlatılan kampanyaya alet olmakla suçlandığı açıklamada, operasyonların durmasını, silahların susmasını isteyen akademisyenlerin halkı kin ve nefrete yönelttiği iddia edilerek, “Özgür düşüncenin, aydınlanmanın, evrensel bilimin yeşerdiği en önemli eğitim kurumları olan üniversitelerde öğretim elemanlarının kamuoyunu yakından ilgilendiren meseleleri tartışması ve toplumu aydınlatması elbette önemli bir görevdir. Ancak bu görevi ifa ederken istismara yol açabilecek; halkı kin ve nefrete, ayrıştırmaya, bölmeye yönelik her türlü açıklamadan da hassasiyetle kaçınılmalıdır. Bu vesile ile 'barış' adına yapılan ancak kara propagandadan öteye geçmeyen söz konusu açıklamayı kabul etmiyor; bildiriye imza atan öğretim elemanlarını aziz milletimizin irfanı ve sağduyusu etrafında aydınlanmaya davet ediyoruz! Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da 6 akademisyenden, barış isteyen akademisyenlere suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Giresunspor'u 6-1 yenen Fenerbahçe 4'te 4 yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...