13 Ocak 2016 15:49

Bahçeli'den akademisyenlerin barış bildirisine tepki

Paylaş

Akademisyenlerin barış çağrısı yaptığı bildiriye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP kurmayları ve suç örgütü lideri Sedat Peker'den sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de tepki geldi. Bahçeli, "Üniversitelerimizde hainlere destek veren zihniyete çocuklarımızı emanet edemeyiz. Hainlere destek veren ve büyük çoğunluğu araştırma görevlisi ve yardımcı doçent olarak sıfat taşıyanların üniversiteye nasıl girdiklerinin araştırılması lazım" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ATO Congresium'da düzenlenen 10. Ankara Kitap Fuarı'nı ziyaret etti. Bahçeli, fuarı gezdikten sonra çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Sultanahmet'te yaşanan saldırıya ilişkin Bahçeli, "Türkiye artık bir terör alanı haline çevrilmek istenmektedir. Gerekli tedbirlerin alınması noktasında hükümete çok büyük sorumluluk düşmektedir. Çok kısa süre içerisinde faillerinin yakalanmış olması hükümetin de bu konudaki hassasiyetine işareti olmuştur. İnşallah bundan sonra bu tür olaylar ülkemizde hiçbir şart altında olmaz. O bakımdan Suruç'ta başlayan Ankara'da devam eden ve Sultanahmet'te de sürdürülmek istenen terör saldırılarını ve bomba cinayetleri sürecini kesin olarak durdurmak lazım. O bakımdan Türk hükümeti bu konuda üzerine düşeni yapmak durumundadır onu da bekliyoruz kendilerinden" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, barış bildirisi yayımlayan akademisyenlere dair de "Siyasi partiler bu anlayıştan vazgeçmeli aydınlar bu ülkenin evlatları ise ülkeyi yıkmaya yönelik bu felakete karşı aydınlatıcı ve sahip çıkıcı bir üslup olması lazımdır. Üniversitelerimizde hainlere destek veren zihniyete çocuklarımızı emanet edemeyiz. Onun için YÖK üzerine düşeni yapması ve ayrıca da üniversite rektörlerinin de bu konuda hassas olmaları lazım. Benim burada özellikle uyarmak istediğim konu hainlere destek veren ve büyük çoğunluğu araştırma görevlisi ve yardımcı doçent olarak sıfat taşıyanların üniversiteye nasıl girdiklerinin araştırılması lazım" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mahalleliden gizli baz istasyonuna tepki: Sağlıklı yaşamak istiyoruz

SONRAKİ HABER

Elazığ'da 7 öğrenci tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa