13 Ocak 2016 14:46

İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı

Paylaş

İsrail Gazze’ye hava saldırısı düzenledi. İsrail güvenlik güçlerinin, Gazze’de düzenlediği hava saldırısında Filistinli 1 kişi hayatını kaybetti, diğer üç kişi de yaralandı.

İsrail askerleri tarafından Gazze’nin Beyt Lahiye bölgesine düzenlenen hava saldırısında bir Filistinli gencin öldüğü, üç arkadaşının da yaralandığı bildirildi. 23 yaşında olduğu belirtilen Musa Zaater’in cesedinin gölet kenarında bulunduğu aktarıldı. 

İsrailli askerler işgal altındaki Batı Şeria’da dün de üç Filistinliyi öldürmüştü. Geçen hafta ise Beytüllahim’deki askeri kontrol noktasına ateş açılmasının ardından bazı bölgelere baskın düzenleyen İsrail askerleri bir Filistinliyi daha öldürdüğünü bildirmişti.

Öte yandan İsrail’in, Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınları nedeniyle Eylül 2015’ten bu yana bölgede gerginlik giderek artmıştı. Bugüne kadar ise aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yaklaşık 150 Filistinli, İsrail askerleri tarafından öldürüldü. (Kudüs/CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Güney Kore’den Çin’e yardım çağrısı

SONRAKİ HABER

Özel harekatçılar DİHA muhabirini tehdit etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa