13 Ocak 2016 14:39

Cihatçılar yine can aldı: İki ülkede iki katliam

Paylaş

Pakistan’da bir sağlık merkezinde meydana gelen patlamada en az 15 kişi öldü. Kamerun’da ise IŞİD’e biat eden Boko Haram örgütü, bir mescide intihar saldırısı düzenledi, en az 10 kişi yaşamını kaybetti. 

ÇOCUK SAĞLIK MERKEZİNDE PATLAMA

Pakistan’ın Beloçistan eyaletinde çocuk felci aşısı yapan sağlık merkezi önünde büyük bir patlama meydana geldi. Kuetta şehrinde meydana gelen kanlı saldırıda 13’ü polis 15 kişinin öldüğü, 10’dan fazla kişinin ise yaralandığı belirtildi. Görgü tanıkları patlamanın ardından silah sesi duyduklarını ifade ederken, Beloçistan Eyalet İçişleri Bakanı Mir Serfiraz Bugti, saldırının intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Kuetta şehrindeki patlamada 13’ü polis 15 kişinin öldüğü, 10’dan fazla da yaralı olduğu aktarıldı. Patlamanın etkisi ile çevredeki binaların camlarının kırıldığı ifade edildi.  Eyalette, 3 gün önce 55 bin mülteci çocuğa çocuk felci aşısı yapılması için kampanya başlatılmıştı. Bölgede çocuk felci aşısı yapan sağlık ekiplerine sık sık silahlı saldırı düzenleniyor.

BOKO HARAM’DAN MESCİDE SALDIRI

Kamerunlu yetkililer, terör örgütü Boko Haram’ın ülkenin kuzeyinde bir mescide intihar saldırısı düzenlediğini duyurdu. Dün sabah meydana gelen olayda ilk belirlemelere göre en az 10 kişi öldü; bir kişi yaralandı. İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, “İntihar saldırısı 5.40’da Kouyape’deki bir camide meydana geldi” diye konuştu.
Boko Haram son yıllarda Kamerun, Çad ve Nijer’deki saldırılarını artırdı. Kuzeydoğu Nijyerya’da İslamcı bir devlet kurmak isteyen örgütün saldırıları sonucu on binlerce insan evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

TYS: Avuçlarımızda kurşun yarası değil barış gülü büyüsün

SONRAKİ HABER

Güney Kore’den Çin’e yardım çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa