13 Ocak 2016 13:10

55 öğrenciye Roboskî anması soruşturması

Paylaş

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, 55 öğrenci hakkında Roboskî anmasına katıldıkları gerekçesi ile disiplin soruşturması başlattı.

Roboskî’nin 4’üncü yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen anma nedeniyle 55 öğrenciye üniversite yönetimi tarafından disiplin soruşturması açıldı. Soruşturma açılan öğrencilere, üniversite yönetimi tarafından “28.12.2015 tarihinde Üniversitemiz Tayfur Sökmen Kampüsünde gösteri yürüyüşü yaptığınız, bu yürüyüş sırasında ‘Biji berxwedana Suriçi’, ‘Roboskî’yi unutma unutturma’, ‘Roboskî’nin hesabı sorulacak’, ‘Kürdistan faşizme mezar olacak’, ‘Kürdistan halkı yalnız değildir’, ‘Biji Serok Apo’ … şeklinde alkışlar eşliğinde sloganlar atarak Amfi Tiyatro Alanı’na yürüyüş yapmanız gerekçesi ile MKÜ Rektörlüğünce hakkınızda disiplin soruşturması açılmıştır” yazılı tebligat gönderildi.

‘EMNİYETİN SORUŞTURMA MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ’

Rektörlük tarafından bir yıl içinde ikinci disiplin soruşturmasına maruz kalan öğrencilerden Amed Kıran (24) yaptıkları her faaliyetin ardından rektörlük ve emniyet iş birliği ile öğrenciler hakkında soruşturma açıldığını söyledi. Tayfur Sökmen Kampüsü içerisinde bulunan fakültelerine girerken dahi sivil polislerin kendilerini çevirerek GBT sorgusu yapabildiğini belirten Kıran, “Sivil polisler gelip bize sorular sorabiliyor. Bizleri rahatsız edebiliyorlar. Rektörlük, emniyetin talimatı ile hakkımızda disiplin soruşturmaları açarak bizleri susturmaya çalışıyor” diye  tepki gösterdi. Üniversite rektörlüğünün eğitimin daha kaliteli olabilmesi için çaba göstermesi gerektiğini söyleyen Kıran, “Üniversite emniyetin soruşturma merkezine dönüştürülmüş durumda” dedi.

BİR YILDA 133 ÖĞRENCİYE SORUŞTURMA

Son soruşturma ile birlikte MKÜ Rektörlüğü tarafından bir yılda 133 öğrenciye soruşturma açılmış oldu. Daha önce yine Roboskî anmasına katıldıkları gerekçesi ile 5 Şubat 2015’te 35 öğrenciye hem rektörlük hem de savcılık tarafından soruşturma açılırken, 18 Nisan 2015’te ise  8 Mart kutlamasına katıldıkları gerekçesiyle 32 öğrenciye, 2 Aralık 2015 tarihinde de Ankara Katliamı’nı protesto ettikleri gerekçesi ile 6 öğrenciye disiplin soruşturması açılmıştı. 28 Mayıs 2015’te bir kadın öğrencinin Kürtçe müzik dinlediği gerekçesi ile yurttan atılmasını protesto eden 5 öğrenci hakkında soruşturma başlatılmıştı. (Hatay/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

İzmir Eğitim Sen: Bakanlık öğretmenleri hedefe koyuyor

SONRAKİ HABER

Avukatlar: Sorumlular ortaya çıkarılmadıkça yeni katliamların önü açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...