13 Ocak 2016 11:52

LeBron seri sonuna izin vermedi

Paylaş

NBA’de deplasmanda Dallas Mavericks’e konuk olan Clevland Cavaliers, maç içerisinde 16 sayı geriye düşmesine rağmen 107-110’luk galibiyetle parkeden ayrılmayı başardı. LeBron James’in normal sürenin bitimine 21 saniye kala yaptığı smaç, maçı 95-95’le uzatmaya götürdü. Uzatmada sahneye çıkan isimse Cavs’in yıldız guardı Kylie Irving oldu. Kylie Irving sakatlıktan döndükten sonra son 10 maçta 9 galibiyet almayı başaran Cavaliers’ta LeBron 27 sayı, 10 ribaund, 7 asistle oynarken 3/6 üç sayı isabeti tutturdu ve son maçlardaki dış şut istikrarını devam ettirdi. Gecenin diğer yıldızı olan Kylie Irving ise 22 sayı, 9 asistlik performansıyla galibiyete katkıda bulundu. Mavs cephesindeyse Zaza Pachulia 14 sayı, 12 ribaund yaparak bu sezonki 20. double-double’ını yaptı. Bu, tecrübeli pivotun kariyerindeki 100. double-double oldu. Dirk Nowitzki ise NBA kariyerinde 46 bin dakikaya ulaşarak, bu barajı geçen 14. oyuncu oldu. Arka arkaya 8. galibiyetini alan Cleveland, toplamda 27. galibiyetini alarak 27-9 istatistiğini yakalarken, son 5 maçında 3. yenilgisini alan Dallas, toplamda 17 mağlubiyet ile 22-17 oldu.

OKLAHOMA ZORLANMADI 
Minnesota deplasmanında rahat bir maç çıkaran Oklahoma City Thunder, son çeyrekte farkın azalmasına rağmen 96-101 kazandı. Durant’in 2/9 üç sayılık atış isabetine rağmen 30 sayı ve 7 ribaund ile oynayarak galibiyeti getiren isimlerin başındaydı. Westbrook 22 sayı, 11 asist ile double-double yaparken, Enes Kanter 19.52 parkede kaldığı karşılaşmada 18 sayı, 4 ribaund ile başarılı bir performans gösterdi. Maçın son 3 dakikasında üst üste 12 sayı atan Durant’in performansı, Oklahoma’nın zaferinde kritik bir eşikti. Minnesota’da Zach LaVine 21 sayı, 9 ribaundla oynarken, Nemenja Bjelica 26.33 oyunda kalıp 6 sayı, 4 ribaund, 1 asistle karşılaşmayı kapattı. Sakatlıktan dönen Kevin Garnett skor üretemediği geceyi 3 ribaundla tamamladı. 

KAYBEDENLERİN GECESİNDE KAZANAN LAKERS OLDU
Batı Konferansı’nda son iki sırada bulunan Lakers-Pelicans mücadelesinden zaferle ayrılan taraf Lakers oldu. Los Angeles, geriden geldiği maçta son zamanlarda yükselen grafiğiyle dikkat çeken Lou Williams’ın önderliğinde 95-91’lik galibiyetle salondan ayrıldı. Lakers’ta Kobe Bryant 15.44 parkede kaldıktan sonra Aşil tendonundaki sakatlık sebebiyle ikinci çeyrekte oyundan çıktı ve bir daha maça dahil olmadı. Lou Williams 19 sayı, 8 asistle oynarken 10/10 serbest atış isabetiyle geceyi tamamladı. Pelicans’ın yıldızı Anthony Davis sakatlığı sebebiyle karşılaşmada yer almazken, Tyreke Evans 21 sayı sayıyla oynayarak takımının en skorer ismi oldu. Ömer Aşık 17.43 dakika parkede kaldığı geceyi, 1 sayı, 13 ribaund ile tamamladı ve savunmada etkili bir performans gösterdi. 3 maçlık galibiyet serisinden sonra 4 maçtır galibiyet alamayan Lakers, bu galibiyetle 9. galibiyetini aldı. Arka arkaya 4. yenilgisini alan Pelicans, toplamda 26. mağlubiyetini aldı. (SPOR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Cengiz Erdem kardeşi Aydın'ın yanına defnedildi

SONRAKİ HABER

Yüksekova'da zırhlı aracın geçişi sırasında patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...