13 Ocak 2016 11:40

İzmir'de 'Soma protestosu' davası görüldü

Soma 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından İzmir'de gerçekleştirilen protesto eyleminde gözaltına alınan 55 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Sanıklar, demokratik haklarını kullanmak istediklerini ancak polisin izin vermemesi üzerine mağdur olduklarını belirtti.

Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde 2014 yılının Mayıs ayında 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından İzmir'de gerçekleştirilen protesto eyleminde gözaltına alınan 55 kişi hakkında "2911 sayılı Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuksuz sanıkların bir kısmı ile sanık avukatları katılırken, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de duruşmayı izledi. Duruşmada, ilk olarak sanıkların kimlik tespiti yapılırken, ardından sanık ifadelerine geçildi. 

Sanıklar ifadelerinde, konfederasyonların ve bağlı oldukları sendikaların aldığı kararlar doğrultusunda Soma'da yaşanan katliama yönelik tepkilerini dile getirmek için demokratik haklarını kullanmak istediklerini vurgulayarak, polisin eylemlerine müdahale ettiğini ve en temel demokratik haklarını kullanmalarına engel olduğunu söyledi. Sanıklar, asıl mağdurların kendileri olduğunu belirtti.

Sanık ifadelerinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti ise, mahkemeye gelmeyen sanıkların ve şikayetçi iki polisin ifadelerinin alınması için duruşmayı 22 Mart tarihine erteledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre'deki saldırılarda 3 kişi daha yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

FIFA, Genel Sekreteri Valcke’yi görevden aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...