13 Ocak 2016 15:38

Cizre'deki saldırılarda 3 kişi daha yaşamını yitirdi

Tank saldırılarının sürdüğü Şırnak Cizre'de Abdulselam Yılmaz adlı yurttaş, evinin yakınlarına düşen top mermisinden saçılan şarapnel parçalarının vücuduna isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Tank atışı ve zırhlı araçlardan açılan ateşte ismi öğrenilemeyen 2 yurttaş daha hayatını kaybetti.

Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde saldırılar, tanklardan yapılan top atışlarıyla yoğun bir şekilde sürüyor. Nur Mahallesi'nde evinin önünde bulunan Abdulselam Yılmaz adlı yurttaş, evinin yakınlarına düşen bir top mermisinden saçılan şarapnel parçalarının vücuduna isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren Yılmaz'ın cenazesi, ambulans mahalleye henüz girmediği için hastaneye kaldırılamadı. 

Tank atışı ve zırhlı araçlardan açılan ateşte ismi öğrenilemeyen 2 yurttaş daha hayatını kaybetti. Yurttaşların cenazeleri, mahalleli tarafından alınarak Nusaybin Caddesi'ne kadar taşındı. Burada cenaze aracına alınan cenazeler, Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öte yandan 9 Ocak'ta Nur Mahallesi'nde özel harekat polislerinin açtığı ateşle yaralanan ve kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren Mehmet Şirin Erdinç'in cenazesi de ailesi tarafından alındı. Erdinç'in cenazesi Kırız köyünde çevre köylerden yurttaşların da katılımıyla gerçekleşen cenaze töreni ile toprağa verildi. (Şırnak/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Ayşe Öğretmen'e destek için kendilerini ihbar ettiler

SONRAKİ HABER

İzmir'de 'Soma protestosu' davası görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...