13 Ocak 2016 11:00

Karayılan: Hendek ve barikatlar bahane olarak öne sürülüyor

Paylaş

PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, Stêrk TV'ye verdiği bir röportajda yaşanan savaş sürecini değerlendirdi.

ANF'de yer ala habere göre Türk devletinin Kürt halkı ve hareketine karşı yeni bir konsept başlattığını söyleyen Murat Karayılan, "Bu konseptin amacı teslim almaktır ve çökertmektir" dedi.

Hendek ve barikatların bir bahane olarak öne sürüldüğünü ifade eden Karayılan, "Açık ki, daha önceleri olduğu gibi Kürt halkına yönelik gizli planlar var" diyerek, daha önceki Şark Islahat planı, Dersim'in ıslahlaştırılması, mecburi iskan kanunu gibi planları hatırlattı.

Karayılan, "Ortadoğu yeniden dizayn ediliyor. Türk devleti, Kürtlerin bu dizaynda yer almasından korkuyor" diye konuştu.

'ARTIK KİMSE KÜRTLERİ EZEMEYECEK'

Kürdistan'da kadın ve çocuklar dahil katledilen sivilleri hatırlatan Karayılan, şunları ifade etti:

"Herkes bilmeli ki, onların kanı yerde kalmayacak.  İntikamı alınacak. Çocuklarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin kanı yerde kalmayacak. Herkes bunu bilmeli. İntikam alınacak. Kürt halkı bu kanı yerde bırakmayacak."

Kürtlerin eski Kürtler olmadığını belirten Karayılan, "Artık kimse Kürtleri ezemeyecek ve teslim alamayacaktır" vurgusunda bulundu.

Karayılan, Kürtlerin kandırılabileceği zamanların geçtiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye yöneticileri şunu iyi bilsin: Kürtler eski Kürtler değil. Evet, doğrudur, Kürtler Türkiye ile birlikte yaşamak istiyor ama artık köle olarak değil, özgür bir şekilde yaşamak istiyor. Demokratik özerklik bunu projesidir. Kabul edeceklerse böyle edecekler, etmiyorlarsa Kürtler de kabul etmeyecek. Şimdi 'nasıl olacak' diye soruyorlar. Operasyonları durdurun, sükunet sağlansın."

'3 KENTTE DEĞİL, 30 KENTTE DEMOKRATİK ÖZERKLİK İLAN EDİLDİ'

Öz yönetim mücadelesinin sadece 3 kentle sınırlı olmadığını belirten Karayılan, 30 kentte demokratik özerklik ilan edildiğini söyledi.

Karayılan, "Ancak 10'u aşkın kentte ise doğrudan özsavunma yapılıyor" dedi.

Van'da 12 kişinin polislerce öldürüldüğü olaya da değerlendiren Karayılan, örgütsel olarak henüz bu konuda kendilerine bilgi ulaşmadığını ifade etti.

Karayılan, "Doğrusu mevcut durumda onlar kimdir bilmiyoruz. Ama basında çıkan bilgiler ve görgü tanıkların ifadeleri orada bir çatışma olmadığı yönünde. Bir senaryo var. Savaşın nasıl olduğunu biliyoruz. İki katlı bir binada silahlı 12 kişinin yarım saatte tasfiye edilmesi mümkün değil" diye konuştu.

'HERKESİN GÖREV YÜKLENMESİ GEREKİYOR'

Her yerde eylemlerin olduğunu ve kimsenin izlemediğini söyleyen Karayılan, "Ama bu yetmiyor. Çünkü yeni bir dönemdeyiz. Her gün siviller öldürülüyor. Herkesin biraz görev yüklenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Özellikle İstanbul ve İzmir'deki Kürtlere seslenen Karayılan, şöyle konuştu: "Oradaki Kürtler bilmeli ki, bu yeni bir dönemdir. Amed, Cizîr ve Silopi'ye boş toplar atılmıyor. Yarın buralar düşerse, sizleri de orada bitirirler. Metropol Kürtler görevlerine sahip çıkmalılar. Hiç öyle 'devrimciyiz' demesinler. Bu zulme karşı direniş Türk toplumuyla da ortaklaştırılmalı. Artık söz değil, eylem zamanıdır. Bu nedenle en fazla eleştirilecek nokta, metropol Kürtleridir. "

Karayılan, devlet yetkililerinin "bitireceğiz" yönündeki açıklamalarına şöyle yanıt verdi:

"Nasıl dağlarda gerillayı bitiremediyseniz, şehirlerde de YPS'yi bitiremeyeceksiniz. Eğer bir kentte sonuç alırsanız, 10 kentte daha ortaya çıkar. Artık Kürt özsavunma güçleri kentlerde de köylerde de olacak. Kimse artık bunu ortadan kaldıramaz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’dan Türkiye’ye çağrı: IŞİD’e destek çekilsin

SONRAKİ HABER

Sultanahmet'te katledilenlerin tamamı Alman vatandaşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...