13 Nisan 2012 10:08

‘Yaşamak için yaşat’

Çankaya Belediyesi, “yaşamak için yaşat” sloganı ile Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde yenilenmeye gitti.Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, haftalık basın toplantısını da Mühye köyünde, Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde yaptı. Yaptıkları bu hizmetlerde hi&c

‘Yaşamak için yaşat’
Paylaş

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, haftalık basın toplantısını da Mühye köyünde, Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde yaptı. Yaptıkları bu hizmetlerde hiçbir yerden maddi destek almadıklarını belirten Tanık, bu hizmetlere 3.5 milyon TL’lik bütçe ayırdıklarını söyledi. Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi’ndeki “bütün hayvanların insanlarca gözetilme, bakılma ve korunma hakları” olduğuna değinen Tanık, bu doğrultuda, herhangi bir yasal sorumluluğu ve görevi bulunmamasına karşın, “toplumcu belediyecilik” anlayışının gereği olarak “insana insan olarak” verdikleri değeri, aynı dünyayı paylaştığı hayvanlardan da esirgemediklerini söyledi.

Bu konudaki yükümlülüğün Büyükşehir Belediyelerinde olduğunu belirten Tanık, Ankara Büyükşehir Belediyesinin yıllardır bu görevi yerine getirmediği gibi, tam bir kayıtsızlık örneği gösterdiğini ifade etti. Belediye olarak Türkiye’de en önemli hayvan barınaklarından birine sahip olduklarını belirten Tanık, 2 bin 500 civarında sokak köpeğine aşılama, tedavi, bakım, kısırlaştırma ve barınak olanaklarını sunduklarını kaydetti. Merkezin 67 dönüm arazi üzerinde kurulu olduğunu kaydeden Tanık, merkezde klinik, kafes teller, anneli yavru bölümü, tehlikeli hayvan bölümü, karantina bölümü, yavru sahiplenme bölümü operasyon sonrası bakım ünitesi ve yoğun bakım üniteleriyle hizmet verildiğini dile getirdi.
Rehabilitasyon merkezinde, 10 veteriner hekim, 1 veteriner teknikeri, şoför ve işçilerden oluşan 60 personelin hizmet verdiğini açıklayan Tanık, iyi bir kentin en önemli göstergelerinin insanı, hayvanı ve doğasıyla tüm canlıların, aynı kentte güven içinde hayatı bir arada yaşamasından geçtiğini dile getirdi.

Barınaktan hayvan sahiplenmenin de mümkün olduğunu kaydeden Tanık, sahiplenilen hayvanın yaşan boyu bütün giderlerinin belediye tarafından karşılanacağını duyurdu. Her canlının yavrusu gibi sahipsiz köpeklerin ve yavrularının da özen ve bakıma ihtiyaç duyduğunu belirten Tanık, yavru köpek sahiplenme merkezinin de kurulduğunu duyurdu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ferman padişahın tiyatrolar bizimdir!

SONRAKİ HABER

Çankaya’da bahar havası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...