13 Ocak 2016 07:38

Yandaş faili hemen buldu

Hükümete yakın gazeteler Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısının faillerini hemen buldu. Star gazetesine göre Sultanahmet saldırısının faili Esad ve İran’la ittifak yapan Putin olurken, AKP’nin amiral gemisi Yeni Şafak gazetesi de PKK ve Esad’a dikkat çekti.

Paylaş

Hükümete yakın yayın politikası ile bilinen Star gazetesi, Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısının faili olarak “Suriye lideri Beşşar Esad ve İran’la ittifak yaptığını” iddia ettiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ilan etti.

STAR; ESAD, İRAN VE PUTİN’İ SUÇLADI

“Saldırı, Esad ve İran’la ittifak yapıp, örgütleri destekleyen Rusya’nın tehditlerini akıllara getirdi” denen haberde, “Rus lider Putin’in, jet krizi sonrası Türkiye’ye yönelik tehditleri ve ‘intikamı alınacak’ yönündeki açıklaması, hain saldırıda ‘Rusya’nın parmağı mı var?’ şüphesini doğurdu^” ifadeleri kullanıldı. Haberde Rusya’ya yönelik suçlamalar şöyle devam etti: “Suriye’de DAEŞ, PKK ve DHKP-C gibi örgütleri açıkça destekleyen Rusya, gemiden füzeli tacizde de namluyu Sultanahmet’e doğrultarak mesaj vermişti. Reyhanlı, Suruç ve Ankara saldırılarında da yine bu taşeron örgütler kullanılmıştı. PKK’nın son zamanlarda verdiği ağır kayıplardan sonra turizmin kalbi olan Sultanahmet’in hedef olarak seçilmesi birçok soru işaretlerini de beraberinde getirdi.”

YENİ ŞAFAK PKK VE ESAD’A DİKKAT ÇEKTİ

Yeni Şafak gazetesi ise “Alçaklar” manşetini kullanırken “PKK, Doğu ve Güneydoğu üzerinden Türkiye’yi hedef alırken, IŞİD de dün Sultanahmet’i vurdu” diye yazdı. Gazete birinci sayfada “Esed’in 20 bombacısı Türkiye’de” diyerek “Suriye’nin istihbarat servisi El Muhaberat’ın Lazkiye’de terör eğitimi verdiği MLKP üyesi 20 kişilik “özel eylem ekibi” Artalık ortasında Kesep’ten kaçak yollarla Türkiye’ye geçti” iddiasını ortaya attı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana merkezli 3 ilde paralel yapı iddiasıyla operasyon: 28 gözaltı

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanlığı: 463 Hastada H1N1 virüsüne rastlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...