12 Ocak 2016 20:58

Sultanahmet Meydanı, 12 saat sonra yaya trafiğine açıldı

Paylaş

İstanbul'da canlı bomba eyleminin gerçekleştirildiği Sultanahmet Meydanı, tamamlanan çalışmaların ardından 22.30'da yaya trafiğine açıldı.

Sultanahmet Meydanı'nda bulunan Dikilitaş yanında 10.20'de meydana gelen patlamanın ardından kapatılan yollar, yaklaşık 12 saat sonra araç ve yaya trafiğine açıldı. Polis, patlamanın ardından bölgeye çıkan tüm yolları kapatıp emniyet şeridi ve bariyerle çevirmişti. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından, bölgeye belediye temizlik görevlileri ve temizlik araçları alındı. Meydanda detaylı temizlik çalışmasının ardından bölgeyi çevreleyen bariyerler kaldırıldı. Ardından bölgede bekletilen Çevik Kuvvet polisleri çekildi. Sonrasında ise Sultanahmet Meydanı 22.30'da araç ve yaya trafiğine açıldı. 

Patlama bölgesinden geriye, meydandaki bank, elektrik direği ve Sultanahmet Camii duvarındaki şarapnel parçalarının izi kaldı. Yolun açılması ile basın mensupları, görüntü almak için bölgeye akın etti. Bazı vatandaşlar, ellerindeki karanfilleri patlama yerine bıraktı. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

ABD: İran 10 askerimizi gözaltına aldı

SONRAKİ HABER

ABD, IŞİD'in bankasını vurdu, milyonlarca dolar enkaz altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...