13 Ocak 2016 00:53

Kamu emekçileri: İş güvencemizi korumak için mücadele edeceğiz

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

Hükümet tarafından iş güvenceleri hedefte olan kamu emekçileri harekete geçti. KESK Genel Merkezinin başlattığı ‘Güvenli İş, Güvenli Gelecek’ kampanyası doğrultusunda İzmir’de de kamu emekçileri İzmir’in çeşitli noktalarında stantlar açmaya başladılar. Stantların ilki Kemeraltı girişinde Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şubenin üyeleri tarafından açıldı. Taşeronun kaldırılması, herkese güvenceli bir iş, insanca yaşama yetecek bir ücret ve benzeri talepleri içeren bildiriler dağıtan Eğitim Sen’liler, İzmirli işçi ve emekçileri başlattıkları kampanyaya destek olmaya çağırdılar. Stant yoğun ilgi görürken yüzlerce İzmirli imzasıyla kamu emekçilerinin mücadelesine destek verdi. 

‘BÜTÜN İŞ KOLLARINI İLGİLENDİRİYOR’

Stantta konuştuğumuz Eğitim Sen 1 No’lu Şube Yöneticisi Ayşegül Kocaaslan, özellikle 657 sayılı Kanun’da yapılacak değişiklikle iş güvencelerinin ellerinden alınmak istenmesine dikkat çekmeye çalıştıklarının söyledi. İmza kampanyasının yanı sıra işyerlerinde üyelerine yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını anlatan Kocaaslan, “Bu sadece bizi değil her iş kolunu ilgilendiriyor. Yaptığımız çalışmayla sadece 657’yi değil kıdem tazminatını da gündeme getiriyoruz. Memur, işçi hatta işsiz olsun geleceğimiz için herkesi bu konuda duyarlı olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz” dedi.  

‘KADINLAR İŞ YAŞAMINDAN UZAKLAŞTIRILACAK’

Eğitim Sen 1 No’lu Şube Üyesi Fizik Öğretmeni Ayşenur Akdemir, hükümetin kamu emekçilerinin çalışmadıkları yönünde bir algı yaratarak memurların işten atılmasını kolaylaştıran, performans ve esnek çalışmayı dayatan, kadınları iş yaşamından uzaklaştıran uygulamaları hayata geçirmek istediğini söyledi. Akdemir, “Biz de bütün bunlara karşı iş güvenliğimizi korumak için mücadele edeceğiz” dedi.

Eğitim Sen 1 No’lu Şube Yöneticisi Murat Gündoğan da yapılacak değişiklikle memurların iş güvencesiyle birlikte bir çok hakkının da ortadan kaldırılacağını söyledi. İş güvencesinin ortadan kaldırılmasıyla birlikte eğitim alanının bütünüyle sermayeye açılacağını vurgulayan Gündoğan, bunun eğitimdeki sorunları daha da artıracağını kaydetti. İmza kampanyasının dışında işyerlerinde komisyonlar kurarak bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını anlatan Gündoğan, iş güvenceleri için her alanda mücadele edeceklerini ifade etti. Farklı sendikalara üye olan memurlara da seslenen Gündoğan, “Memur Sen bugün bu ülkede yetkili sendika. Ancak bu iş güvencesi ortadan kaldırıldığı zaman bu sadece bizleri etkileyecek bir durum değil topyekün bütün sendikalara üye çalışanları etkileyecek. Sendika ayrımı yapmadan önümüzdeki süreçte yürüteceğimiz mücadeleye arkadaşları davet ediyorum. Birlikte örgütlü bir şekilde bu değişikliğe karşı durmazsak bu yasa bir şekilde geçecektir ve biz iş güvencemizi kaybedip sözleşmeli, ücretli köleler haline getirileceğiz” dedi

ÖNCEKİ HABER

Batırılamayan oyun: Titanik Orkestrası

SONRAKİ HABER

Yer gök beton olsun hedefi: İnşaat çıldırdı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa