12 Ocak 2016 04:18

'Çocuklar ölmesin' diyen 'Ayşe Öğretmen'in avukatı: Büyük korku yaşıyor

Paylaş

Beyaz Show’a telefonla bağlanıp “Çocuklar ölmesin” diyen 'Ayşe öğretmen'in evli ve bebek beklediği, bir süredir öğretmenlik yapmadığı ve Diyarbakır’da yaşadığı öğrenildi.

Diken.com.tr, 'Ayşe öğretmen'in avukatı Muharrem Erbey'le görüştü. 'Ayşe öğretmen'in hukuki destek için kendisine başvurduğunu söyleyen Erbey, müvekkilinin gerçekten öğretmen olduğunu ancak bir süredir herhangi bir eğitim kurumunda çalışmadığını belirterek, “Ayşe öğretmen evli ve bebek bekliyor. Eşiyle birlikte hukuki destek almak için bana ulaştılar. Büyük korku yaşıyorlar. Karşılıklı istişare ettikten sonra savcılığa gidip ifade vereceğiz” diye konuştu.

Avukat Erbey, hakkında ‘terör soruşturması‘ başlatılan öğretmenin hükümete yakınlığıyla bilinen gazetelerin iddia ettiği gibi gözaltında olmadığını da vurguladı.

Geçen cumartesi gecesi Diyarbakır’dan Beyaz Show’a bağlanan ‘Ayşe öğretmen‘, “Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık! İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” demişti.

AKP kontrolündeki medya ‘Ayşe öğretmen’i ‘PKK propagandası‘ yapmak, Kanal D ve Beyazıt Öztürk ise ‘terör örgütü propagandasına müsaade etmek‘le suçlanmıştı. Bunun üzerine hem Kanal D yönetimi hem de Öztürk özür dileyip, “Devletimizin yanındayız. Söz konusu kişi hakkında hukuki işlem başlatacağız” demişti.

Ancak hem Beyaz hem de program sahibi hakkında ‘terör soruşturması‘ başlatılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şiddetli lodos deniz ulaşımını aksatıyor

SONRAKİ HABER

Bilgi Üniversitesi'nde birkaç saat arayla iki yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...