11 Ocak 2016 19:09

Rusya: Türkiye’den Lazkiye’ye silah gidiyor

Paylaş

Rusya, Türkiye’den düzenli olarak Suriye’nin Lazkiye bölgesinin kuzeydoğu kısmına teçhizat gönderildiğini iddia etti. Lazkiye’nin kuzeydoğusu el Kaide’nin Suriye kolu olan el Nusra Cephesi’nin ve Ahraru’ş Şam gibi cihatçı gruplardan oluşan Fetih Ordusunun denetiminde. Fetih Ordusu, Mart ayında İdlip vilayetini ele geçirmek üzere Türkiye ve Suudi Arabistan’ın desteğiyle kurulmuştu.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Müdürlüğü Başkanı Korgeneral Sergey Rudskoy, Interfax’a  Türkiye’den Lazkiye’ye giden silahlara dair açıklama yaptı. Rudskoy “Uluslararası kamuoyunun teröristlerin eline geçmesini önlemeye yönelik tüm çabalarına rağmen, Türkiye topraklarından Lazkiye bölgesinin kuzeydoğusuna militanlar için düzenli olarak teçhizat gönderiliyor.” dedi.

Rus yetkili, 134 şehrin yeni yıldan önce, 19 şehrin de 2016’nın ilk günlerinde Suriye Devlet Başkanı Esad’ın denetimine geçtiğini kaydetti. Rudskoy, en büyük ilerlemelerin Lazkiye, Hama, Humus, Halep , Rakka’da sağlandığını öne sürdü.

'HALEP’TE OKUL VURULDU' İDDİASI

Öte yandan Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının Halep’in batısında yer alan Ancara bölgesine yönelik gerçekleştirilen saldırıda, üç ayrı okulun bulunduğu kampüsün hedef alındığı iddia edildi. Cihan Haber Ajansı’nın iddiasına göre 8’i öğrenci 17 kişi yaşamını yitirdi.  (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Basın özgürlüğü için araştırma talebi

SONRAKİ HABER

Sancaktepe'de emekçilerden bölgedeki devlet şiddetine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...