11 Ocak 2016 13:12

Çavuşoğlu IŞİD ile PYD’yi aynı görüyor

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 8’inci Büyükelçiler Konferansının açılış konuşmasını yaptı. Çavuşoğlu, IŞİD ile PYD’yi aynı kefeye koydu ve ikisi için ‘terörist’ ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığının merkez teşkilatında ve yurt dışında görev yapan büyükelçilerin katılımıyla 8’incisi düzenlenen Büyükelçiler Konferansı, Bakan Çavuşoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı.

Suriye’de geçiş hükümetinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın olmayacağı bir yönetimi işaret etti. Çavuşoğlu çatışmalı sürece ilişkin şunları kaydetti: “Terörün yarattığı acıyı ve tahribatı en iyi biz anlarız. DEAŞ’ı Türkiye’ye, bölgeye ve insanlığa karşı bir tehdit olarak görüyoruz. İnsanlığın düşmanı olarak görüyoruz. Bu terör örgütüyle kararlı şekilde mücadele ediyoruz. Suriye ve Irak’taki terörist gruplara katılmayı planlayan yabancıların geçişlerini engellemek amacıyla gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Terörizmle mücadele konusundaki kararlı tutumumuzu sürdürüyoruz. Bizim için iyi terörist kötü terörist yoktur. PKK, DHKP-C, el Kaide ve el Nusra neyse PYD, YPG ve DEAŞ da odur. Hiç farkı yoktur.”

TSK'nin Musul’daki varlığına ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Çavuşoğlu, askeri sevkiyatın Musul Valisinin talebi ve Irak makamlarının bilgisi dahilinde yapıldığını savundu.

Rusya ile 24 Kasım 2015 tarihinde Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan jet krizine değinen Çavuşoğlu, Rusya’yı "aklıselime" davet etti. Türkiye-İsrail görüşmelerine ilişkin konuşan Çavuşoğlu, İsrail’le henüz bir mutabakata varılmadığını savundu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

CHP heyeti Diyarbakır’da

SONRAKİ HABER

Tom Kalin Kuirfest’te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...