11 Ocak 2016 13:05

CHP heyeti Diyarbakır’da

Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağında yaşanan sorunları yerinde incelemek üzere CHP Sağlık Komisyonu üyeleri kente geldi.

CHP’nin Sağlık Komisyonu üyeleri milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir, Dr. Niyazi Nefi Kara, Dr. Ali Şeker, Dr. Murat Emir, Dr. Çetin Arık ile Orhan Sarıbal,  geldikleri Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde 2 Aralık’tan bu yana devam eden sokağa çıkma yasağındaki sorunları yerinde tespit etmek için temaslarda bulundu.

İlk ziyaretini Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında yapan CHP heyeti  görüşme ardından valilik önünde incelemeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Heyet adına açıklama yapan Prof. Dr. Nurettin Demir, sağlık çalışanları ve yöre halkına moral desteği ve olanları yerinde tespit etmek için Diyarbakır’a geldiklerini anlatırken, şöyle dedi: “Bölgede yaşanan olaylar, bizleri çok tedirgin ediyor, üzülüyoruz. Olayları yerinde görmek incelemek için, özellikle halkımızın çektiği sıkıntıları ve sağlık çalışanlarının burada gece gündüz büyük bir emekle çalıştıklarını biliyoruz. Sağlıkçılara ve yöre halkına moral vermek açısından buraya geldik. Umut ediyoruz ve bekliyoruz bu savaşın bir an evvel bitmesidir. Dileğimiz, Türkiye’nin kısa sürede huzura kavuşmasıdır. Bunun için üzerimize düşen bir durum varsa el birliğiyle yapmak istiyoruz.”
Bir gazetecinin, sokaklarda cenazelerin olduğu ve hâlâ kaldırılmadığını sorması üzerine Demir, “Böyle bir şeyin olmadığını duyup, tespit ettik. Ama Sayın Valimiz de bu konuda gereken her türlü yardıma hazır olduklarını illettiler” dedi. (DİYARBAKIR)


‘SAVAŞ İSTEMEK DEĞİL BARIŞ İSTEMEK SUÇ’

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, “Savaş istemek suç değil ülkede ama barış istemek suç haline dönüştü” dedi. Yüksel, partisinin İzmir milletvekilleriyle birlikte ülkenin ve şehrin meselelerinin masaya yatırıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıdan önce açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Yüksel, son dönemlerde AKP’nin artan baskı politikalarının CHP üyelerine yönelik de yaşandığını kaydetti. “Türkiye’de barış isteyenin başına, pişmiş tavuğun başına gelen geliyor” diyen Yüksel şunları söyledi: “Savaş istemek suç değil ülkede ama barış istemek suç haline dönüştü. AKP’nin hem bu konulardaki baskılarına karşı, hem bizim yerel yönetimlerimize yönelik baskılarına karşı, hem İzmir’in projelerinin engellenmesine yönelik çalışmalarına karşı parlamentoda milletvekillerimizle en etkin mücadeleyi sürdüreceğiz.” Toplantı basına kapalı olarak devam etti. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Petrol-İş Gebze Kongresi'nden kıdem tazminatı için mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu IŞİD ile PYD’yi aynı görüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...