11 Ocak 2016 11:21

Polisten HDP'li vekile coplu saldırı

Paylaş

Van'da 12 gencin öldürülmesini infaz olarak nitelendirip oturma eylemiyle protesto eden yurttaşlara dönük polis saldırısında, 10'u aşkın kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanırken, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ise polislerce coplarla darp edildi. Botan hastaneye kaldırılırken, saldırıda en az 15 kişi gözaltına alındı. 

Van'ın Merkez Edremit ilçesinde dün sabah saatlerinde polislerce baskın gerçekleştirilen bir evde 12 gencin öldürülmesini infaz olarak nitelendirerek Beşyol Meydanı'nda oturma eylemiyle protesto eden halka saldıran polis, aralarında HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ve TUYAD-DER Eşbaşkanı Emin Şeker'in de bulunduğu onlarca kişiyi yaralarken, en az 15 kişiyi de gözaltına aldı. Polisin gaz bombaları, plastik mermi ve tazyikli su ile gerçekleştirdiği saldırıda yaralananlar kendi imkanları ile kente bulunan hastanelere gidip tedavi olurken, başı ve ayağı kırılan Nayif Karacan isimli yurttaşın tedavisine ise kente bulunan özel bir hastanede devam ediliyor. 

Öte yandan eylemin ardından ara sokaklarda gözaltına alınan aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu en az 15 kişi de İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BOTAN'A COPLU SALDIRI 

Oturma eylemine saldırıp yurttaşları darp eden polislerin bir diğer hedefi ise, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan oldu. Polis, Botan'a coplarla saldırdı. Kafası ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralanan Botan, yurttaşlar tarafından araca alınarak kentte bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Hastanede müşahede altında tutulan Botan'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

SALDIRILARIN SEBEBİ AKP 

AKP'nin "HDP'yi hendeklere gömeceğiz" yönündeki açıklamalarının saldırıların temel sebebi olduğunu söyleyen Botan, "Kolluk kuvvetlerine 'Mahkemelerden korkmayın, gerekeni yapın" biçiminde talimatlar var. Bizim vekil olduğumuz hiçbirisinin umurunda değil" şeklinde konuştu. Botan, "Halka yapılan saldırılara karşı biz dokunulmazlıkların arkasına sığınmayız, halkımıza saldırılar olduktan sonra biz o dokunulmazlıkları alır çöpe atarız" ifadelerini kullandı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre’de vatandaş can, bankalar para derdinde!

SONRAKİ HABER

Demokratik İslam Kongresi bileşenleri: Bu kör savaş bitmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...