11 Ocak 2016 11:10

Cizre’de vatandaş can, bankalar para derdinde!

Sokağa çıkma yasağının bir ayı doldurduğu Cizre’de vatandaşlar hayatta kalma mücadelesi verirken, bankalar ise vatandaşların yasaktan dolayı ödeyemediği borçlarını tahsil etme derdine düştü.

Paylaş

Beyar ÖZALP
Ankara

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de yasaktan dolayı ödenmeyen borçların derdine düştü. Bankalar telefon ile aradıkları vatandaşlara borçlarını ödemedikleri taktirde yasal işlem yapacakları tehdidinde bulundu. Bankalar bazı vatandaşların ise kredi kartlarını kullanıma kapattı. Telefonla gazetemize bilgi veren Cizreliler, bankaların tutumuna “Biz can derdindeyiz onlar para derdinde” sözleri ile tepki gösterdi.

'BANKALAR BİZİMLE ALAY MI EDİYOR?' 

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’de Emekli Mehmet Şükrü Turgut, İNG Bankasından aldığı kredinin aralık ayı taksitini ödeyemedi. Banka temsilcisinin kredi taksitini bir an önce yatırmasını istediği Turgut, Cizre’de yaşadığını ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı bankaların kapalı olduğunu söylemesine rağmen borcunu bir an önce yatırması istendi. Kendisini arayan banka çalışanlarına durumu izah eden Turgut’a ısrarla ve sokağa çıkmak yasakken en yakın PTT şubesinden borcu ödemesi istendi. Bu duruma tepki gösteren Turgut, “Bizimle alay mı ediyorlar anlamış değilim. Ben sokağa çıkma yasağı var, dışarı çıkamıyorum diyorum, onlar ise o zaman git PTT’den öde diyorlar.  Biz burada evimizde mahsur kalmış, hiçbir şekilde dışarı çıkamazken, gidip borç ödememizi istemelerine anlam verebilmiş değilim. Arayan kişi ya gerçekten burada sokağa çıkma yasağından bihaber ya da bilmezlikten geliyor” diye konuştu. 

KREDİ KARTLARI KULLANIMA KAPATILDI

Bazı bankalar ise kredi kartı borcunun asgarisini ödeyemeyen Cizrelilerin kredi kartını kullanıma kapattı. Bişeng Ürün, Ziraat Bankası kredi kartının borcunun asgari ücretini ödeyemediği için kartı kullanıma kapanan Cizrelilerden sadece birisi. Kart borcunu sokağa çıkma yasaklarından dolayı ödeyemediğini belirten Ürün, kendisine gelen mail ile kartının kullanıma kapandığını öğrendiğini söyledi. Ürün, borcu ödeyememesi nedeniyle bankanın kredi notunu düşürmek ile tehdit ettiğini de söyledi. Ürün, “Koyun can derdinde kasap et derdinde. Biz burada canımızın derdindeyiz. Yaşayıp yaşamayacağımızı bilmiyoruz ama bankalar bu durumda bile parayı düşünüyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Tarihi Yedikule Bostanları yıkıma direniyor

SONRAKİ HABER

Polisten HDP'li vekile coplu saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...